Yarbay Ali Tatar’ın kardeşinden Mehmet Ali Çelebi’ye çağrı: Yol yakınken geri gön

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 11:36 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 12:12 am

Yarbay Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar, FETÖ’yü desteklemiş siyasi iktidarın devam ettiğini belirterek Mehmet Ali Çelebi’ye seslendi, “Kumpas mağduru olan kimse ona hakaret etmedi. Bizim söylediğimiz sitemdir. Yol yakınken geri dön” dedi.

FETÖ’nün “Amirallere suikast” kumpasına isyan ederek yaşamına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar, TELE1’de Enver Aysever’in konuğu oldu. Aysever, Tatar’a dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’ya kırgın olup olmadığını sordu. Tatar şöyle yanıt verdi:

“Elbette defalarca ifade ettim. Açık söylemek gerekirse çok ciddi sorumlulukları var. Sadece İlker Paşa’nın da değil diğer komuta kademesinde. Bu sürecin yaşanmaması gerektiğini kendileri de bildikleri halde ellerindeki yasal olanaklarını kullanmadıklarını düşünüyorum. O günün şartlarında askeri yargı var. Bu suçlamalar askeri disiplin suçlamalarıydı”

TATAR’DAN ÇELEBİ’YE: YOL YAKINKEN GERİ DÖN

Tatar, Ergenekon kumpaslarının sembol isimlerinden Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP iktidarını öven açıklamalarına ilişkin ise şunları söyledi:

“Mehmet Ali çelebi, o karanlık dönemin en önemli sembollerinden biri. Gerek duruşu gerek çevredeki verdiği cesaretle çok önemli sembolüdür. Kendisi ve ailesi ile yan yana durduk. Acıları ortaklaştırdık. Bu duruma gelmesini açıklayamıyorum. Neyle tehdit ediliyor gibi bir soru bile geliyor aklıma. Yazdıkları sildikleri var bunlar kabul edilemez. Neticede karşımıza fettullah çıktı  ve destekleyenler siyasi iktidarını devam ettiriyor. Herkes birbiriyle kavgalı sorumlunun kim olduğunu biliyoruz. Ahmet paşanın dediği gibi Stockholm sendromu var. Kumpas mağduru olan kimse hakaret etmedi Çelebi’ye. Bizim söylediğimiz sitemdir. Yol yakınken geri dön”

Mehmet Ali Çelebi ‘Cumhur İttifakı daha fazla güven veriyor’ dedi