Yaralı atın kanlar içinde olmasına aldırış etmeyip yük taşıttı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 4:45 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 4:50 pm

Edirne’nin Keşan ilçesinde yaralı halde yokuş yukarı yük arabasını çekmekte zorlanan at, görenlerin tepkisini topladı. Kanlar içinde kalan atın halini sosyal medya hesabından paylaşan hayvansever Emine Tunalı, atın bayır çıkarken bağırdığını ve çok üzüldüğünü söyleyerek çözüm istedi.

Edirne’nin Keşan ilçesinde vicdanları sızlatan bir olay meydana geldi. Aracıyla Büyük Camii Mahallesi İstiklal Caddesi’nden şehir merkezi yönüne giden Emine Tunalı isimli hayvansever, kalçasından yaralı olduğu halde yük arabasına bağlı yokuş yukarı sürülmeye devam eden atı görerek, sahibine tepki gösterdi. Çevredekilerin tepkilerine rağmen atın sahibi, yoluna devam etti. At arabasının arkasına, bir atın daha bağlı olduğu görüldü.

Emine Tunalı, atın videosunu çekerek, sosyal medya hesaplarından, ‘Bugün böyle bir manzara ile karşılaştım. O hayvan bu halde bayır çıkıyor ve bazen bağırıyordu. Çok üzüldüm. Yok mu bunun çözümü?’ notuyla paylaştı.

Paylaşım üzerine hayvanseverler, sosyal medyadan tepki gösterdi.

“BU DA BİR CAN!“

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, ilgili birimlere durumu ilettiklerini belirterek, “Atın kalçasında yarası var. Kan revan içinde. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Bu hayvan için bir şeyler yapılmalı. Bu hayvanın bir an önce bulunması ve tedavi altına alınması lazım. Hayvanseverler de doğal olarak tepki göstermiş. Buna bir son versinler. Atı alıp yerine triportör verilsin. Yazık gerçekten. Tamam yük hayvanı ama eziyet hayvanı değil. Eğer yarası varsa belediye el koysun, barınağa götürerek tedavi etsinler. Yazın, günah. Sonuçta bu da bir can” dedi.

Avcıların vurdukları hayvanların görüntüleri yürekleri dağladı

Kedi ve köpek mamalarına yapılan zamlara, hayvanseverler isyan etti!