Yara bandının yerini yara sıvası alıyor

Yayın tarihi: 21 Eylül 2022 Çarşamba 9:19 am - Güncelleme: 21 Eylül 2022 Çarşamba 9:19 am

ABD’li bilim insanları, evde veya hastanede tedavi gerektirebilecek yaralarda kullanılmak üzere yeni bir teknolojik ürün geliştirdi. Yara bandı yerine kullanılabilecek olan teknolojik ‘sıva’, hastalara acısız tedavi imkanı sunuyor.

Pennsylvania Üniversitesi’nde bilim insanları yeni bir buluşa imza attı. Yara bandının yerine geliştirilen ürün, cilde zarar vermeden veya deri üzerindeki kılları çekmeden kesik ve yaraların tedavisini çok daha az ağrılı hale getirebilir.

YARANIN ACISIZ ŞEKİLDE SOYULMASINI SAĞLIYOR

Geliştirilen yara bandı benzeri deneysel sıva, sadece birkaç saniye suya batırıldıktan sonra yarayı kapatıp acısız bir şekilde soyulmasını sağlıyor. standart yapışkanlı bantlara göre çok daha işlevsel olan ürün. Hastalar bu ürünle birlikte yara bandı çıkarılırken yaşanan acıdan kurtulmuş olacak.

Fareler üzerinde yapılan ayrı testler, tüylerin de neredeyse tamamen sağlam kaldığını ortaya koydu.

“OLDUKÇA İLGİNÇ”

Londra’daki Royal Free Hastanesi’nde plastik cerrahi profesörü olan Ash Mosahebi de, “Bu kulağa oldukça ilginç geliyor. Özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar için cilt üzerinde daha yumuşak olan her şey memnuniyetle karşılanmalıdır” dedi.

Türk doktorun tedavisi dünya tıp literatürüne girdi