Yaptırımlara yat kaptırmama yarışı

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 3:14 pm

Yaptırımlardan dolayı el konulması gündemde olan Rus iş insanı Roman Abramoviç’in ikinci süper yatı Solaris Bercelona’dan apar topar ayrıldı. Solaris’in ayrılmasından sonra birçok Rus milyarderin süper lüks yatlarını Avrupa’dan kaçırdığı anlaşıldı.

Rus iş insanı Roman Abramoviç’in süper yatı Solaris. Barcelona’dan apar topar ayrıldı. Solaris, dün Sicilya’nın güneyinde, doğuya doğru giderken görüldüğü iddia edil. Abramoviç’in Karayip Adalarına ulaşmak üzere olan diğer süper yatı olan Eclipse ise geçen hafta Akdeniz’den ayrılmıştı. Bu telaşlı yolculukların arka planında yaptırımlardan dolayı yatlara el konulmasının önüne geçme çabası var.

Abramovich’in mal varlığı donduruldu: Chelsea’nin satışı askıya alındı

The Guardian’da yer alan habere göre; Bazıları henüz yaptırımlar listesinde olmayan ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağlantıları olan pek çok süper zengin Rus, yatlarını batılı hükümetlerle resmi iade anlaşmaları olmayan ülkelere taşımaya çalışıyor. Fransız ve İtalyan yetkililer geçen hafta değeri 225 milyon dolardan  fazla olan üç yata el koydu.

TÜRKİYE’DEN MALDİVLERE

Denizcilik istihbarat servisi MarineTraffic’ten gelen izleme verileri, milyarder demir-çelik patronu Alexander Abramov’a ait 100 milyon dolarlık Titan isimli süper yat,  Türkiye Fethiye’den yola çıktıktan sonra geçen hafta Maldivler’e ulaştı. Abramoviç gibi Abramov da Avrupa Ülkeleri’nin yaptırım listesinde yer almıyor.

65 MİLYON DOLARLIK YAT

2018’den beri ABD yaptırımlarına tabi olan alüminyum milyarderi Oleg Deripaska’ya ait 65 milyon dolarlık Clio isimli süper yatın  Maldivler’deki Raa Mercan Adası’na gittiği bildirildi.

Putin: Orta Doğu’dan gelen gönüllü savaşçılar Rusya için savaşacak