İstanbul’da lüks villada korona partisi! 4 kişiye ev hapsi cezası

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 7:53 am - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 3:36 pm

Koronavirüs salgınına karşı sık sık evlerden çıkılmaması uyarısı yapılırken İstanbul Büyükçekmece’de ev tutan bir grubun korona partisi düzenledi. Parti, sosyal medyadan yaptıkları canlı yayınla ifşa oldu. Polis baskınında 11 kişi gözaltına alındı. Partiyi düzenleyen 4 kişiye 2 ay ev hapsi cezası verildi.

Büyükçekmece’de, eğlence partisi düzenleyerek, görüntülerini sosyal medyada paylaşan 11 kişi gözaltına alındı. Eğlencenin düzenlendiği bina mühürlendi.

BÜYÜKÇEKMECE’DE EV PARTİSİ DÜZENLEDİLER

İstanbul Büyükçekmece’de ev kiralayan bir grup, parti düzenledi. Partiye katılanlar, 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak dip dibe gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.

SOSYAL MEDYADAN İFŞA OLDULAR

Partiye katılanları ifşa eden de kendileri oldu. Eğlenenlerden bir kaçı sosyal medya hesaplarından canlı yayın açarak koronavirüs uyarılarına rağmen parti düzenlediklerini gözler önüne serdi.

 

 

Tepki çeken korona partisinin detayları ortaya çıktı: Herşey mangalla başladı

11 GÖZALTI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan Büyükçekmece ilçemizdeki bir adreste düzenlenen eğlence partisine ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde; partiyi organize ettiği tespit edilen şüpheli M.S ve M.E.Ç, partide DJ’lik yapan şüpheli T.A ve partiye katılanlardan Y.Ü, E.K. (Ş), C.D, Ö.A.Y, Ö.Ö, S.U, Y.K ve ikamet sorumlusu İ.Y isimli şüpheli şahıslar hakkında ‘Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma’ fiili nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca adli ve idari işlem başlatılmıştır.” denildi.

Açıklamada, “Partinin düzenlendiği Büyükçekmece İlçemiz, Bahçelievler Mahallesi, Zencefil Sokak’ta bulunan bina Zabıta görevlilerince mühürlenerek faaliyetten men edilmiş, diğer katılımcı şahısların tespitine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Meclis alarma geçti, ‘Umreci vekillerin diğer vekillere virüs bulaştırdığı iddia ediliyor

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz haftalarda genelgeler yayınlayarak bar, pavyon, gece kulübü gibi eğlence mekanlarının faaliyetlerini geçici olarak durdurmuştu.

 

Canlı yayına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, “Türk milleti ne anlar yasaklardan, Korona partisi mi? Millet şaşırmış”  ifadeleri ile karantinayı delen eğlence programına tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINAN 11 KİŞİDEN 4’ÜNE EV HAPSİ

Büyükçekmece’de villada parti düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişiye, 2 ev hapsi cezası verildi.

Ölü sayısında büyük çelişki!