İki aylık hamile hemşirenin karnını tekmeleyen cani hasta yakınları serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 1:38 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 10:27 pm

Kan alma merkezinde tedavi gören bir hastanın 4 yakını, başka bir hastayla ilgilenen iki aylık hamile hemşireye saldırdı. Hemşirenin eşi Şehmus D. TELE1’den Rabia Azra Sözcü’ye konuşarak suç duyurusunda bulunduklarını ancak saldırganların serbest bırakıldığını açıklayarak “Şaşırdık mı?” dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde hamile bir sağlık çalışanı, başka bir hastasına tedavi uyguladığı sırada, serviste yatan başka bir hastanın yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar, hemşireyi saçından tutup yere yatırdı ve karnını tekmeledi. Hamile hemşire “Yapmayın gebeyim” diyerek saldırganları durdurmaya çalıştı.

4 hasta yakını tarafından darp edilen 2 aylık hamile hemşire, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Saldırganlar ise ifadeleri alınıp serbest bırakıldı.

HEP-SEN BAŞKANI ŞİMŞEK: HASTANENİN BAŞHEKİMİ ORTADA YOKTU

Vahim olay sonrası Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası ( HEP-SEN ) hastanede bir basın açıklaması yaptı ve sonrasında kişiler ve kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek TELE1’e konuştu. Durumun takipçisi olacağını söyleyen Şimşek “Olaydan gece yarısı haberimiz oldu ve derhal hastaneye gittik. Dikkatimizi çeken şey kurumdan hiç kimsenin orada olmamasıydı. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak oradaydık ama hastanenin başhekimi ortada yoktu. Güvenlik zafiyeti vardı ve hemşirenin yanında yalnızca 3 kişi çalışıyordu. Öğrendiğimiz bilgiye göre hemşireyi kurtarmak isteyen diğer sağlık çalışanlarını da darp etmişler. İçler acısı ve üzücü bir durum, bizler tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bu konunun da davacısı olacağız” dedi.

HEMŞİRENİN EŞİ ŞEHMUS D.: SERBEST KALDILAR ŞAŞIRDIK MI?

Yaşanılan olay sonrası bebeği ve eşinin hayatı riske giren  Şehmus D.,  Tele1’den Rabia Azra Sözcü’ye konuşarak eşi ve bebeğinin durumunun iyi olduğunu ve saldırganların rahat şekilde gezmemelerini istediğini söyledi. Şiddete maruz kalan hemşire, bugün taburcu edilecek. Şehmus D. “Eşim hamileyim dedikten sonra karnına defalarca vurmuşlar, ayran ve su gibi şeyler fırlatmışlar. Asıl darp edilen bölge karın bölgesi, bacaklarında da darp izleri var. Saldırganlar serbest kalmışlar, şaşırdık mı?” dedi.

Sağlık çalışanına demir duba fırlattılar, serbest bırakıldılar!

DARP EDİLEN HEMŞİRENİN İFADESİ

Hemşire ifadesinde “Kan alma merkezinde çalışmaktayım. Aynı gün saat 22.00 sıralarında ben ve hemşire arkadaşım kan alıyorduk. Yan koltukta kan veren Gülcan A. isimli hasta, tam kan alımından dolayı baş dönmesi yaşamasın diye bir süre kendini iyi hissedene kadar oturuyordu. Bana ‘ben kalkabilir miyim?’ diye sordu. Ben de ‘kendinizi iyi hissediyorsanız kalkabilirsiniz’ dedim ‘aman siz kaldırmayın sakın’ dedi. Ben de Hamza P. isimli şahsın kan alma işlemine devam ettiğimden dolayı ‘şu an sizinle ilgilenemiyorum biraz beklerseniz yardımcı olacağım.’ dedim ama kendisi kalkarak koridora çıktı.”

“BAĞIRIŞMA SESLERİ GELDİ”

“Koridordan bağırışma sesleri geldi ama ben hasta başında olduğumdan dolayı ne olduğuna bakamadım, yalnızca ‘kimse ilgilenmiyor’ şeklinde bağırışmalar duydum. Akabinde hasta yakınları ve hemşireler, bir hastayı baygınlık geçirdiğini söyleyerek kan alma odasına getirdiler. O sırada getirilen hastanın az önce kanını aldığım Gülcan A. isimli şahıs olduğunu gördüm. Hastanın tansiyonuna bakarken hasta yakınlarından Aycan K. ‘bana ismini ver seni işinden edeceğim, sana göstereceğim’ diyerek bağırmaya başladı. Bir diğer hasta yakını olan Hüseyin K. ‘sen terbiyesizsin kes sesini, s…. git” diyerek hakaret etmeye başladı. Ben bu şahsa karşılık vermedim. Hasta yakınlarından Nurcan K. ise elindeki poşetleri yere atıp suratıma yaklaşarak ‘ne oldu? ne yapacaksın?’ diyerek bağırmaya başladı.”

“RIDVAN K. İSİMLİ ŞAHIS UÇAN TEKME ATTI”

“Nurcan K. isimli şahsı, elimi kendime set yaparak kendimi korumaya ve uzaklaştırmaya çalıştım, şahıs birden başörtümden tutarak sağa sola savuşturmaya ve saçlarımı çekmeye başladı. Bu esnada benden 4-5 metre uzaklıkta bulunan Rıdvan K. isimli şahıs koşarak üzerime uçan tekmeyle geldi, mesafe uzak olduğu için şahsın dizi suratıma geldi ve yere yığıldım. Nurcan K. isimli şahıs karnıma tekme atınca odada bulunanlar ‘yapmayın kadın hamile’ demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler. Kendi çabalarımla ayağa kalktığım sırada yine aynı şahıs elindeki ayranı suratıma, üstüme ve cihazlara fırlattı.”

İKİNCİ KEZ SALDIRMA GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR

“Ben bağırarak yardım talebinde bulunduğum sırada güvenlikler gelerek saldırganları kapının girişine götürdüler. Bana tekme atan Rıdvan K. isimli şahıs güvenliklerden kurtulmaya çalışarak yumruğunu sıkmış vaziyette üzerime atıldı ama güvenlikçiler şahsı durdurdu. Ben kendimi odaya kilitleyerek korudum.”