‘Yapılmamış yolun parasını yine de ödeyin derlerse görevi bırakırım’

Yayın tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 1:44 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2019 Çarşamba 2:21 pm

MHP’li yönetim döneminde usulsüz şekilde ihale alan ve iş yapmayan firma ve kişilerin açtıkları dava nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarına haciz konulmasına tepki gösteren HDP Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, ‘gerekirse referandum yapıp halka yapılmamış yolun parasının ödenip ödenmeyeceğini soralım’ dedi. Bilgen; kanunlara göre, çalışanların maaşlarının ödendiği belediye hesaplarına haciz konulamayacağını belirtti.

MHP’li belediyenin faturası işçilere kesildi: Belediye hesapları hacizlik oldu

HDP’li Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz konulunca çalışanların maaşları ödenemedi. Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, kendilerinden önceki döneme ait borçlar gerekçe gösterilerek diğer bütün hesaplarına daha önce haciz konulduğunu, çalışanların maaş ödemelerinin yapıldığı hesaba haciz işlemi uygulanmasının ise kanuna aykırı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili kurumlara başvurduklarını belirten Bilgen, KRT’de Özlem Akarsu Çelik’e yaptığı açıklamada, “Gerekirse referanduma gideriz, konuyu Kars halkına sorarız. Yapılmamış yolun parasını yine de ödeyin derlerse görevi bırakırım” dedi.

ALACAKLI ‘SİZİNKİNİ YAPAMADIK MİT’E YOL YAPTIK’ DİYOR

“İşçi maaşlarının olduğu hesaplar ve İller Bankası’ndan gelen ödemeler haczedilemez. Bu belediyecilik mevzuatında bilinen en net durumlardan birisidir. Usulsüz alacaklarla ilgili süreçleri tamamlayıp belediye adına yapılacak itirazlar yapılmadığı için böyle bir süreçle karşı karşıya kaldık” diyen Bilgen, MHP’li yönetim döneminde müteahhitlere verilmiş ancak yapılmamış işler nedeniyle kendilerinden para istendiğini söyledi. Kars Belediye Eş Başkanı, haciz koyduran kişinin, “İhale şartnamesinde yazılı yolları yapmadık ama onların yerine MİT’e yol yaptık” dediğini anlattı ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bilgen, “Ben MİT dersem benim paramı tık yatırırlar ama belediyecilik mevzuatı diye bir şey var. Ben yapılmamış bir ihalenin ödemesini nasıl yapacağım? Şaka gibi bir olay. Belediyecilik, kanun, devletin askıya alınmasıdır bu” dedi.

‘NE OLURSA OLSUN MAKAMDA OTURAYIM DEMEM’

Önceki yönetimden devralınan borçlar nedeniyle belediyenin tüm hesaplarında haciz bulunduğunu, tek açık hesabın maaş hesabı olduğunu belirten Ayhan Bilgen, ‘İlgili kuruluşlara ve yargıya bu haczin kaldırılması için başvurduk. Son noktada halka sorarız. Kars halkı, yapılmamış da olsa o yolun parasını ödeyin derse başkanlığı bırakırım’ diye konuştu: “Ne işçilerin ne şehrin bizim yüzümüzden cezalandırılmasına izin vermeyiz. Bu durumda en radikal tutum neyse onu ortaya koyarız. Halk diyorsa evet ya bu müteahhidin parasını ödeyin, yol önemli değil. O zaman ödeyecek kişiyi bulacaklar. O kişi ben ve arkadaşlarım olmayacağız. Yapılmamış bir yolun parasını ödeyerek o koltukta ne pahasına olursa olsun oturma makamında değilim. Bu artık şehrin vereceği bir karardır.”