Yapı Kredi müdürü koronavirüsten hayatını kaybetti… ‘Herkese anlatın, bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar’

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 4:18 pm

Yapı Kredi Diyarbakır şube müdürü Mehmet Beşir Öncel, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Öncel’in ölmeden önce “Herkese anlatın, bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediği öne sürüldü.

Bankalardan gelen Koronavirüs’e bağlı ölüm haberlerine Yapı Kredi Diyarbakır Ofis şubesi de eklendi.

Rezalet! Sağlık çalışanları test sıkıntısı çekiyor, Cumhurbaşkanı forslu yüzük taşıyan yandaşlar testlerle oynuyor

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün tarafından çalışanlara verilen bilgiye göre bankanın Diyarbakır Ofis şubesi Müdürü Mehmet Beşir Öncel hayatını kaybetti. Öncel’in ölümü sonrasında Yapı Kredi Ofis şubesi tedbir amaçlı kapatıldı. Şubede görev yapan diğer bankacılar da yakın izlemeye alındı.

“GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME YOLLUYORLAR”

CHP’li Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, banka tarafından çalışanların “kimseye bilgi verilmemesi” konusunda uyarıldığını aksi takdirde haklarında işlem yapılacağını aktardı.

Yarkadaş’ın açıklaması şöyle:

“Diyarbakır’da bir bankanın Şube Müdürü 1980 doğumlu M.B.Ö, 15 Mart’ta kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Acı haber az önce bankanın CEO’su tarafından çalışanlara mail yoluyla bildirildi. Banka şubesi de karantina altına alındı.
Çalışanlara da “Kimseye bilgi vermeyin” denildi. Bilgi verenler hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

Konuyu bana aktaran çalışan ise merhum müdürün “Herkese anlatın bizleri göz göre göre ölüme yolluyorlar” dediğini ve bu yüzden vasiyetini yerine getirmek için konuştuğunu belirtti”

Türkiye’de ilk… Rize’de bir belde karantinaya alındı