Yapay zekanın gelecekteki gelişimi korkutuyor

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 7:15 pm

Google’ın DeepMind ekibinin başında yer alan Dr. Nando de Freitas, insan seviyesinde yapay zekaya ulaşmaya yakın olduğumuzu söyledi.

The Next Web yazarı Tristan Greene, geçtiğimiz günlerde bir yazı kaleme alarak, yapay zekanın limitleri ve yakın gelecekteki gelişimi hakkında pek de iyimser olmayan bir tablo çizdi. Greene tarafından dile getirilen bu görüşler, aslında sayıları hiç de az olmayan bir kitlenin görüşlerini yansıtıyordu. Çünkü yapay zeka yani A.I. alanında son yıllarda atılan tüm adımlara rağmen bu alanda ulaşılabilecek zirvenin söylendiği kadar yüksek olmadığını düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

yapay zeka

Ancak Google’ın A.I. ekibi bu pesimist yaklaşıma karşı çıkıyor ve Tristan Greene’in iddia ettiğinin aksine bu alanda önemli bir eşiğin aşıldığını hep birlikte göreceğimizi iddia ediyor. Google’ın DeepMind ekibinin başında yer alan Dr. Nando de Freitas, insan seviyesinde yapay zekaya yakın olduğumuzu söylüyor.

 

Dr. Nando de Freitas bununla da kalmıyor ve insana yakın A.I. yazılımlarının daha şimdiden geliştirilmiş olabileceğini söylüyor. Bu konuda da bilim insanı Ilya Sutskever’in açıklamalarına referansta bulunuyor. DeepMind ekibinde yer alan bir diğer isim olan Ilya Sutskever, bazı nöral ağların daha şimdiden hafiften bilinçli olabileceğini söyleyerek tartışma yaratan bir açıklamaya imza atmıştı.

DeepMind, en son Gato A.I. sistemlerinin yapay genel zekaya (A.G.I.), yani insan seviyesinde bir zekaya ulaştığını iddia etmiyor. Ancak DeepMind’ın başındaki ismin yaptığı açıklamalar, ekibin yakında buraya da ulaşacakları konusunda oldukça umutlu olduğunu gösteriyor.

Amerika’da satılan her iki telefondan biri iPhone