Yapay zeka şantajın aracı oldu! Uzmanlar bu konuda ne diyor?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 12:54 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 12:54 pm

Haber: Bişar Arslan

Şantajın ve itibar suikastının bir aracı olmaya başlayan yapay zeka teknolojisi siber suçluların önünü açtı. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?

Her geçen gün hayatını bir parçası olmaya devam eden yapay zeka, son zamanlarda bir şantaj aracı olarak kullanılmaya başladı. Sahte fotoğraf ve videoları göndererek tehditlerle insanları savunmasız hale getiren siber suçluların sayısı artıyor. Kullanıcıları yapay zeka ile yapılmış gerçeğinden ayırt edilmesi güç fotoğraf ve videolarla tehdit ediliyor. Güvenlik konusundan endişe duyan kullanıcılar çareyi sosyal ağlarda duyurarak bulmaya çalışıyor.

Peki uzmanlar bu konuda ne diyor? Yapay Zeka Akademi Başkanı Önder Eker, her yeni teknoloji iyi kullanımlarıyla birlikte gayrimeşru kullanımlarını da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Eker, “İnternet devriminin yaygınlaşmasıyla siber güvenlik diye bir şey ortaya çıktı. Şimdi hackerlar var. Kötü niyetli hackerlar bildiğimiz hırsız diyebileceğimiz kişiler. Bunun karşısında beyaz şapkalı hackerlar çıktı. Bu çok somut bir örnek bir şey çıkıyor. Onun kötüye kullananlar çıkıyor. Onun karşılığında onu nasıl engelleriz diye onunla mücadele eden bir yapılar ortaya çıkıyor. Bu aynı şeyi yapay zekada göreceğiz.” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMALI

Uzmanlar bu tarz şantaj gibi durumlarla karşılaşan aileler ve aile bireyleri Öncelikle korkmadan suç duyurusunda bulunmasını tavsiye ediyor.

Google’dan “uzun e-posta”lara karşı yapay zeka hamlesi!

Kaynak: HABER MERKEZİ