Yapay zeka evden çalışanların 25 sene sonra nasıl görüneceğini çizdi

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 6:14 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 6:14 pm

Evden çalışmanın fiziksel aktiviteye olumsuz etkileyeceğini tahmin eden yapay zeka evden çalışan birinin 25 yıl sonra nasıl görüneceğini çizdi.

Koronavirüs nedeniyle çok sayıda şirket evden çalışma yöntemine geçti. Çalışanların bir kısmı evden çalışmayı desteklemezken, bir kısmı da sağlık tedbirleri ve ekonomik şartlardan dolayı evden çalışmayı destekliyor. Yapay zeka ise 25 yıl boyunca evden çalışan birinin nasıl görüneceğini çizdi.

Yapay zekalı köprü reklamlarına inceleme

KANLANMIŞ VE KURU GÖZLERE SAHİP

25 yıl boyunca evden çalışan birinin fiziksel ve psikolojik olarak nasıl görüneceğinin simülasyonunu oluşturan site, oluşturdukları çizime Susan adını verdi. Evden çalıştığı ve gün içinde aktif hareket etmediği varsayılan Susan, kanlanmış ve kuru gözlere sahip. Kızarmış göz çevresi ve bulanık görüşüyle daha ciddi göz problemleriyle karşılaşması olası görünüyor.

DURUŞ BOZUKLUĞU

Hareketsiz yaşam, egzersiz yapmama ve sürekli bilgisayar başında oturma nedenlerinden dolayı duruş bozuklukları da oluşmuş durumda. Susan bu süreçte dışarıya da az çıktığı için D vitamini eksikliğine bağlı olarak saçları dökülmüş ve cildi matlaşıp solgunlaşmış durumda.

FAZLA KİLO

Evdeki hareketsiz yaşamına karşın beslenmesinde bir kısıtlamaya gitmediği için Susan’ın fazla kilolarının olduğunu da görüyoruz.

PSİKOLOJİK ETKİ

Fiziksel etkilerinin yanı sıra evden uzun süre çalışmanın psikolojik etkileri de mevcut durumda. Susan sevdikleriyle yüz yüze görüşmediği ve uzun çalışma saatlerine sahip olduğu için vücudundaki stres hormonu seviyesi artarken bir yandan da yalnızlıktan dolayı depresyon yaşaması da olası.

Susan’ın fiziksel ve psikolojik durumunun abartılmış olma ihtimali bulunsa da uzun süre evden dışarı çıkmamanın, düzenli egzersiz yapmamanın ve sosyal faaliyetlerde bulunmamanın insan hayatına olan olumsuz etkileri kanıtlanmış durumda.

 

Kaynak: TELE1