Erdoğan’ın yanlışlıkla kurduğu üniversite kapatıldı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 9:45 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 5:46 pm

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Marmara Üniversitesi bünyesinde ‘Mimarlık ve Tasarım Üniversitesi’ kuruldu. Yanlışlıkla kurulan üniversite ‘sehven’ denilerek fakülte olarak düzeltildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulmasına dair Cumhurbaşkanı kararları içerisinde Marmara Üniversitesi bünyesinde ‘Mimarlık ve Tasarım Üniversitesi’ de kurulduğu ilan edildi.

Mevzuata göre üniversite ancak TBMM’de yapılacak bir kanun ile kurulabilir. Cumhurbaşkanı ise sadece enstitü, fakülte kurabilir. “Üniversite içinde üniversite kurulması” gibi bir durum da yaratan bu mevzuata aykırı kararla ilgili Resmi Gazete’de düzeltme yayımlandı.

‘FAKÜLTE’ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan düzeltme ilanında, “30 Haziran 2020 tarihli ve 31171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 29/6/2020 tarihli ve 2704 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki (1) sayılı listenin 11 inci sırasında sehven ‘Mimarlık ve Tasarım Üniversitesi’ olarak yer alan ibare ‘Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir” denildi.

ERDOĞAN İMZALADIĞI KARARLARI OKUMUYOR MU?

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tayyip Erdoğan imzaladığı kararı okumuyor mu? Bu karara göre Marmara Üniversitesi’ne bağlı bir başka üniversite kuruluyor… Bu nasıl lakayıtlık!!! Resmi Gazete’de basılan kararın kontrol edilmediği bir rejim yarattınız!” demişti.

25 yerinden bıçaklayarak katletmişti! Karar çıktı

Fransa, NATO’nun Doğu Akdeniz’deki operasyonundan çekildi