Yanlış video ve altyazı ile İBB’ye kumpas

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 2:45 pm

Misvak’ ve TGRT’nin yayınladığı görüntülerdeki kişinin gözaltına alınan Şafak Duran’a benzemediği görüldü. Misvak’ın yayınladığı görüntülerde kullanılan alt yazı ve videodaki konuşmalarında birbirine uymadığı görüldü.

TGRT’ye ait olduğu görülen bir video önceki gün sosyal medyada Misvak tarafından paylaşıldı. Gözaltına alınarak tutuklanan Şafak Duran ile ilgili hazırlanan videoda İBB hedef alındı. Fakat videonun kısa süre sonra kurgu olduğu ortaya çıktı. Paylaşılan görüntülerde yer alan kişi de altyazı da yanlış kurgulanmış. Yine video başa sarılıp oynatılmasına rağmen altyazıların sürekli değiştiği görülüyor.

Gözaltına alınan Şafak Duran ve Videodaki PKK’lı Sara

Videoda birinin PKK’lı bir kadına “Heval Sara” diye sesleniyor. Videoyu çeken kişi “Heval Sara bir sağlıkçı olarak bu eyleme katılıyorsun, sen ne diyeceksin?” sorusunu yöneltiyor.

Sara karşılığında, “Direneceğiz, umuyoruz ki yoldaşlara bir şey olmaz. Gideceğiz ve güzel haberlerle döneceğiz, hoşçakal” yanıtını veriyor. Videoyu çeken kişi, “umarım sana ihtiyaç olmaz” diyor.

Paylaşımlarda konuşmanın altyazısında ise, “Her şey güzel olacak. Senin işini de yaptık. Sağlık personeli yapamadık. Veteriner de olurdu. Olmadı. Yıllardır domuz tedavi ettim. Buraya kadarmış. Şehir iyi gelecek. Bana haberi geldi. Sosyal hizmet uzmanı. Yardım kartı dağıtırsın” cümleleri kullanılmış.

Yayınlanan görüntülerdeki kişinin Şafak Duran olmadığı ve alt yazıların yanlış olduğu teyt.org tarafından doğrulandı.

Videoyu önceki gün Misvak’ta yayınlamıştı