Yanlış göç politikası AKP’de kafaları karıştırdı

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:33 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 1:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ay önce kaçak göçmenlere yönelik konuşmasında “Biz göndermeyeceğiz” dedi. Erdoğan’ın tam tersi açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise “2023’te bunların hiçbiri kalmayacak” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de kaçak göçmen konusunda tartışmalar büyürken, AKP’nin yanlış göç politikası parti içinde de kafaları karıştırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy ve son olarak Bakan Yanık, kaçak göçmenlerle ilgili sürekli farklı açıklamalarda bulunuyor.

Soylu, bir ay önce “Hep birlikte bu coğrafyada doğan çocukların kendi coğrafyalarıyla buluşmalarını sağlayan bir anlayışı hep birlikte ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, üç ay önce kaçak göçmenlere ilişkin yaptığı açıklamada “Muhalefetin başındaki ve yanındakiler ne diyorlar? ‘Seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri göndereceğiz’ diyorlar. Biz göndermeyeceğiz” dedi.

Adana’da esnaf ziyareti sırasında bir yurttaşın “kaçak göçmenler ne zaman gidecek?” sorusunu yanıtlayan Bakan Yanık ise Erdoğan’ın tam tersi bir açıklamada bulundu. Yanık, “2023’te bunların hiçbiri kalmayacak” ifadelerini kullandı.

CHP’den Soylu’ya: Sığınmacılar silahları nereden buluyor?