Yangının büyüklüğü gün aydınlanınca ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2020 Salı 11:15 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2020 Salı 4:36 pm

Çanakkale’de, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda devam eden orman yangınında zarar gören alanlar havadan görüntülendi. Yangına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 450 hektarlık alanın kül olduğunu söyledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin bir bilgi paylaşılmazken bölgede art arda çıkan yangınlar, Çanakkale Boğazı’nda yapımı devam edilen köprü nedeniyle bölgede oluşan rantı akıllara getirdi.

Çanakkale’de, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda devam eden orman yangınına günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahaleye yeniden başladı.

Köprünün ayakları tamamlandı, Gelibolu’da orman yangınları başladı!

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Pakdemirli, “Yaklaşık şu ana kadar 450 hektar alanımız etkilenmiş gözüküyor. Kesin tespitler yangın tamamen söndürüldükten sonra yapılır” diye konuştu.

‘EMEKLERİMİZE YAZIK OLDU’

Kumköy’de, yangında buğday tarlasının yandığını gözyaşı dökerek anlatan Fatma Gülen, şöyle konuştu:

“Yangın buğday tarlamızı yaktı, çok üzgünüm. Çok kötü oldu. Yapacak bir şey yok. Yanan tarlamızın sigortası da yoktu. Allah’a şükür canımıza bir şey olmadı. Buğday tarlamızdan rekor verim bekliyorduk. Emeklerimize yazık oldu.”

Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın 16 saat boyunca sürdü. Sabah saatlerinde söndürülen yangında yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Yalova köyünün tedbir amaçlı boşaltılmış, Çanakkale Boğazı kapatılmıştı.

Gelibolu’daki yangın söndürüldü: 450 hektar alan kül oldu