Yangında mahsur kalan çocukları inşaat işçileri kurtardı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 5:04 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 5:04 pm

İstanbul Şişli’de bulunan bir binada yangın çıktı. Yangın sırasında binada mahsur kalan iki çocuk, inşaat işçileri tarafından kurtarıldı.

Yangın, İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan üç katlı bir binada saat 12.15 sularında meydana geldi.

Yoğun duman nedeniyle binada yaşayanlar evlerinde mahsur kalırken, çocukların ağlama sesini duyan binanın arka tarafındaki inşaat işçileri biri bebek 2 çocuğu kurtardı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri de bir yandan yangına müdahale ederken, binada mahsur kalan 4 kişi daha kurtarıldı.

Söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen 1 itfaiye erine olay yerindeki ambulansta müdahale edildi.

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

“BU ÜÇÜNCÜ YANGIN”

Mahalle sakini Mehmet Dursun, “Biz burada sokak sakiniyiz. Burada sahipsiz bir daire var, bu daireye yabancı uyruklu kişiler sahiplenmiş durumda. Buranın kiracısı da sahibi de değiller. Burada yaşıyorlar ve her gün buraya ne oldukları belli olmayan insanlar gelip kalıyor. Bu dairede birkaç tane de küçük çocuk var, evdeki kişiler sürekli madde kullanan insanlar. Bu madde kullanımı sonrası kendilerini kaybediyorlar, sürekli gece yarısı sabaha kadar kavga ediyorlar ve yangın çıkarıyorlar. Bu üçüncü yangın, geçen yangında bina olarak uyandık, uyanmasak ve itfaiye çağırmasak belki o yangında biz de yanacaktık. Defalarca şikâyette bulunduk ama bir sonuç alamadık, bu durumdan çok rahatsızız bunun bir şekilde çözümlenmesi ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sokak sakinleri olarak imza da topladık Kaymakamlığa ve Belediyelere de bildirdik ama bir sonuç çıkmadı. Halk olarak acil çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki fabrikada yangın