Yangın felaketinde 10. gün: Manavgat ve Gündoğmuş yangınları kontrol altında

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 8:32 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 11:30 pm

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi 10 gününde. 4 ildeki 10 noktada yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı açıklandı. Termik santrale yakın bölgedeki yangın ise sürüyor.

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelesine 10 gündür devam ediyor. 4 ildeki 10 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde orman yangınlarından 202’sinin kontrol altına alındığı açıklandı. 28 Temmuz’dan beri süren yangınlarda Muğla’da 1, Antalya’da 7 olmak üzere toplamda 8 kişi hayatını kaybetti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından orman yangınlarındaki son duruma ilişkin, “Orman yangınlarını söndürme çalışmalarımızı, karadan ve havadan müdahale araçlarımızın sayısını sürekli artırarak yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız” açıklamasını yaptı. Erdoğan, 46 ildeki 214 orman yangınının 202 tanesinin kontrol altına alındığını belirtti.

DENİZLİ’DE YANGIN

Denizli’nin Buldan ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA da katıldı.

Yangın dehşeti yeniden başladı! Tokat’tan uyarı: Yangın Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor

YANGIN YENİKÖY TERMİK SANTRALİNE İLERLİYOR!

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter’dan “Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir… Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor…” açıklamasını yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras: Yaklaşık 15 bin hektar kadar bir alan yok oldu

GÜRCEĞİZ’DE DUMANLAR YENİDEN YÜKSELİYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın Gürceğiz Mahallesi’nde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurmuştu. Bölgede olan tele1.com.tr haber müdürü Fırat Yeşilçınar kontrol altına alınan bölgeden yeniden dumanların yükseldiğini söyledi.

Yangın bölgesinde yaşayan bir yurttaş söndürme çalışmalarının yeterli olmadığını söyleyerek, “Dün destek gelmedi. Hava desteği yoktu. Sadece 1 arazöz vardı” ifadelerini kullandı.

KÖYCEĞİZ’DE BİR MAHALLE DAHA BOŞALTILDI

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi. Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı. Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

BAYIRKÖY’DE YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Milas’ın Kıyıkışlacık ile Fesleğen mahallelerine sıçrayan yangınlar ise dün gece saatlerinde kontrolden çıktı. Alevler yayılarak ilçe merkezine 28 kilometre mesafedeki, 150 nüfuslu Gürceğiz Mahallesine sıçradı. Alevlerin arasında kalan onlarca ev kül oldu. Günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 5 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Söndürme ve soğutma çalışmaları, Yeniköy Termik Santrali’ne 5 kilometre mesafedeki Bayırköy Mahallesinde devam ediyor.

PAKDEMİRLİ VE ERSOY: MANAVGAT, MARMARİS VE GÜNDOĞMUŞ YANGINLARI KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Marmaris’teki yangınların tamamen kontrol altına alındığını söyledi.