Yandex CEO’su istifa etti

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 1:28 pm

Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa Birliği’nin yaptırım kararı aldığı Yandex’te CEO Arkady Volozh istifa etti.

Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya girmesiyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın teknoloji dünyası üzerindeki yankıları sürüyor. Hatırlayacağınız üzere Rusya’nın askeri harekatının başlamasının ardından batı dünyası Rusya’ya karşı ciddi yaptırımlar başlatmış, bu yaptırımlar kapsamında pek çok teknoloji şirketi Rusya’da hizmet vermeyi durdurmuştu. Ancak Rusya’ya yönelik yaptırımlar batı şirketlerinin ülkeden çekilmesiyle sınırlı kalmadı. Rusya merkezli şirketler de bir anda kendilerini hoş karşılanmadıkları ülkelerde sıkıntı yaşarken buldu.

Rus şirketlerine karşı uygulanan bu yaptırımlardan Rusya’nın Google’ı olarak bilinen Yandex de nasibini aldı. Son olarak da Avrupa Birliği, şirketin kurucularından olan ve şu anda CEO’luğunu yapan Arkady Volozh’a karşı yaptırım kararı aldı. Doğrudan şahsına yönelik bu yaptırım kararının ardından Volozh, şirket yönetiminden istifa ettiğini açıkladı.

Yandex Ceo

 

Volozh’un istifası şirket tarafından yayınlanan basın açıklamasıyla resmi olarak duyuruldu. Böylece son dört ayda şirketin yönetiminden ayrılan üst düzey yöneticilerin sayısı dörde yükseldi.

Rusya Başkanı Vladimir Putin ile oldukça iyi ilişkileri olan Arkady Volozh, Avrupa Birliği tarafından Rusya hükumetini maddi ve finansal olarak desteklemekle suçlanmıştı. Öte yandan Avrupa Birliği tarafından yayınlanan açıklamada Yandex de Rusya hükumetine bağlı medya kuruluşları tarafından hazırlanan içerikleri aramalarda üst sıralara çıkarıp, muhalif içerikleri gizlemekle suçlanmıştı.

Volozh, konu hakkında yaptığı açıklamada kendisine karşı uygulanan yaptırımların yanlış ve zarar verici olduğunu söyledi.

NASA retro bir uzay oyunu yayınladı