Yandaşlarda ihale tedirginliği ilk günden başladı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2019 Cuma 1:31 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2019 Cuma 1:31 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından ilk imzasını attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından ilk imzasını attı.

İmamoğlu, İBB’nin tüm kayıtlarını incelemek üzere, Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile üç uzmanı görevlendirdi. Bu görevlendirme kapsamında belediyenin elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırma yapılacak.

Bu karara sosyal medyada AKP’lilerden tepkiler geldi.

Sosyal medyada İmamoğlu’nun belediyenin veri tabanını kopyalayıp dışarı çıkaracağını öne sürdü. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da “Kozmik Oda” benzetmesinde bulunarak “Kozmik Oda’ya da girdikleri için alışkınlar” mesajını paylaştı.

Ancak, Fuat Uğur Kozmik Oda’ya girildiğinde operasyona destek vermişti.

İşte Uğur’un o günkü mesajları:

İmamoğlu’nun talimatı üzerinden “Bu bilgiler kimlere verilecek?” diye karşı çıkanlardan biri de Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik…

Çelik, “Bizler antrikot kurgusuyla oyalanırken Ekrem İmamoğlu tüm İstanbul’un datasının hiç bir güvenlik soruşturmasından geçmeyen şahıslarca kopyalanması talimatını verdi. Dernek defterlerini bile dışarı çıkarmak suç iken İstanbul’un verileri kopyalanıyor! Bu bilgiler kimlere verilecek?” iddiasını ortaya attı.

İşte o mesaj:

Sosyal medya kullanıcıları da AKP’lilere eski mesajlarını şöyle hatırlattı:

İBB’DEN AÇIKLAMA

İstanbul büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, yapıalcak işlemin “Bilgi Güvenliği Standartlarına uygun olarak” gerçekleşeceği ve İBB Müfettişlerinin başkanlığında yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “İlgi yazıyla amaçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bağlı Kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının Yedeklerinin ve Log kayıtlarının, Bilgi Güvenliği Standartlarına uygun olarak,31.12.2018, 31.03.2019 ve 18.04.2019 tarihli olmak üzere, Büyükşehir Belediyesinin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İBB veri merkezinde muhafaza edilmesi olup kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir.

Bütün iş ve işlemler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde; ilgi yazı ile görevlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Müfettişlerinin başkanlığında yapılacak olup İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında mevcut yetkilendirilmiş bulunan kişilerin nezaretinde gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.