Yandaşlar Pervin Çakar’ı yere göğe sığdıramıyordu!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 4:14 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 4:14 pm

CHP Lideri Özgür Özel’in elini öpmesi sonrası yandaş medya ünlü soprano Pervin Çakar’ı terörle ilişkilendirme operasyonuna başladı. TRT ise Çakar’ın bulunduğu yayınları arşivden sildi. Ancak yandaş basının daha önce Çakar’ı övdüğü çok sayıda haber ve yazısının olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Operası’nda soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘Bir Opera Gecesi’ dinletisine katıldı. Özel, dinletide Çakar’ın elini öptü.

Dinletinin ardından sosyal medyada bir mesaj paylaşan Özel, “İstanbul Kadıköy’de Süreyya Opera Sahnesi’nde ünlü soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın “Bir Opera Gecesi” dinletisine katıldık. Sn. Chakar’ın performansı kadar verdiği barış kardeşlik mesajları ve deprem acımızı paylaşması da etkileyiciydi” ifadelerini kullandı.

TROLLER HAREKETE GEÇTİ

Özgür Özel’in elini öpmesinin ardından yandaş medya Çakar’ı yerden yere vurmaya başladı. Troller ve iktidara yakın medya kuruluşları açık açık Kürt düşmanlığı yapmaya başladı. Sabah Gazetesi “Özgür Özel Türk düşmanının önünde eğildi” başlığını atarken, Yeni Şafak “Özgür Özel Kürt devleti isteyen ve Türkiye’yi işgalci gören Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi” dedi. A Haber de “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye düşmanı Pervin Chakar’ın önünde eğilip elini öptü!” ifadesini kullanıldı.

TRT DE LİNCE ORTAK OLDU

Devletin yayın kurumu TRT ise daha önce yayınlara katılan Pervin Çakar’ın görüntülerini arşivden silmeye başladı.

AKP’Lİ BELEDİYEDEN ÖDÜL ALDI

Ancak iktidar yandaşlarının linç ettiği Pervin Çakar’ın, AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nden 2013 yılında ödül aldığı ortaya çıktı. Andante Dergisi’nin Beyoğlu Belediyesi işbirliği ve KÜSAV desteği ile gerçekleştirdiği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde 2013 yılında Soprano Pervin Chakar, En İyi Opera Sanatçısı seçildi.

YANDAŞ MEDYA ÖVGÜ YAĞDIRDI

Aynı zamanda ünlü sopranoyu hedef alan yandaş medya organlarında daha önce Çakar’ın övüldüğü çok sayıda haber ve yazı yazıldığı biliniyor.

*Anadolu Ajansı, “Soprano Pervin Çakar Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birine sahip oldu” dedi.

*Demirören’e ait Hürriyet gazetesi ise ödülü “Geçen ay Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Opera Solisti’ ödülü İtalya’da yaşayan Mardinli soprano Pervin Çakar’a verildi. Söylediği Kürtçe aryalarla dikkat çeken Çakar’ın şimdiki projesi Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice ve İbranice aryalardan albüm yapmak” ifadeleriyle haberleştirdi.

*Milliyet gazetesi, “İtalya’nın ‘altın sesi’ Pervin Çakar” başlığıyla Çakar’ı övdü.

*Yandaş Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç ise 2014 yılında Pervin Çakar’a methiler düzdü. Uluç, “Nusaybin’de konser salonu ve salonda dünya çapında bir soprano.. İtalya’dan gelmiş bu konser için. İşte Atatürk’ün Cumhuriyeti bu. 100 yaşına böyle giriyor.. Nusaybin’de konser salonu.. Ve bir sınır köyünden, La Scala’ya yol bulan bir Kürt kızı” ifadelerini kullandı.

“SANATIM SİYASET ÜSTÜ”

CHP Genel Başkanı Özel’in ve kendisinin hedef gösterilmesinin ardından Pervin Çakar ise şunları söylemişti:

“Dünden beri yazılan ve çizilenlere inat -sanatımı icra etmeye ve bunu pek çok sahneye taşımaya – devam edeceğim. Sanatçılar aynı zamanda hem barış elçisi, hem iyiliğin hem de kültürün en büyük taşıyıcılarıdır. Yaptığım sanat siyaset üstüdür”

Kaynak: TELE1