Yandaşlar, İBB broşürünü çarpıtarak linç kampanyası başlattı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2020 Pazartesi 5:01 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2020 Pazartesi 7:06 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için yayınladığı kitapta Alevileri de inanç grupları arasında gösteren temsili resmine yönelik, yandaş medyanın başlattığı linç kampanyasına alevi dernekleri yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan “Cumhuriyet ve Demokrasi” broşüründe Alevilerin de temsil edilmesi yandaşların saldırısına maruz kaldı.

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

Hükümete yakın çevreler ile yandaş medya taraftarlarının Alevileri yok sayan inkarcı yaklaşımı alevi örgütleri ve alevi toplumunun tepkisine neden oldu. Yandaşların başlattığı saldırıya Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.
Açıklamada, bu topraklarda bulunan tüm kesimlerin adalet ve eşitlik içerisinde yaşayabilmesinin temelinin devletin adil ve eşit yaklaşımına bağlı olduğunun altı çizildi.
Ayrıca Cumhuriyet ve Demokrasinin önemli ilkelerinin anlatıldığı bir kitapçıkta Alevilerin de yer alması üzerine fırtına kopartıldığı belirtildi.
Söz konusu kitapçıkta yer alan fotoğraflar, yandaş medya tarafından çarpıtılmış ve yaratılan sahte görüntüler broşürde yer alıyor gibi gösterilmişti.