Yandaşlar, 12 bin yıllık tarihin kurutulmasına destek verdi; ‘Annelerimiz bile bizi odalara kapatarak besledi’

Yayın tarihi: 18 Kasım 2019 Pazartesi 11:55 am - Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 11:56 am

12 bin yıllık tarihe sahip Dipsiz Göl’ün “define aramak” için kurutulmasını savunan yandaş A Haber, yurttaşların da gölün kurutulmasından yana olduğunu öne sürdü.

Gümüşhane’deki 12 bin yıllık Dipsiz Göl’ü, Roma lejyonunun definesini aramak için, resmi heyet eşliğinde kazı yapan Fatih Sözen ile Ahmet Canbakkal isimli iş insanlarının kuruttuğu öğrenilirken, AKP’ye yakınlığı ve yalan haber üretmesiyle bilinen A Haber, tarihi gölün kurutulmasını “Vatandaşların ölümüne neden oluyor” diyerek savundu.

Kanala konuşan bir kadının, “Bizim annelerimiz bile odalara kapatarak bizi besledi. Burada iki adam boğuldu. Nasıl korkmayalım, çocuğumuzu salıverelim buraya. 30 sene oldu çocuk öleli burada. Annelerin yüreği yanmasın burada. Göl görecek olanlar Çakırgöl’e, Uzungöl’e gitsinler. Bizi burada korku içerisinde yaşatmasınlar” dediği görüldü. A Haber ise bu görüntüleri, “Vatandaşlar kurutulmasını istiyor” şeklinde servis etti.

Öte yandan, resmi bir heyetin de eşlik ettiği ortaya çıkan kazıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Fatih Sözen’in de 25. Dönem AKP Ordu Milletvekili Aday Adayı olduğu öğrenilmişti.

Dipsiz Göl’ü resmi heyet eşliğinde kazan iki iş insanının kimliği ortaya çıktı