Yandaşı bekleyen RTÜK, TELE1’i beklemedi! Jet soruşturma…

Yayın tarihi: 26 Haziran 2020 Cuma 10:27 am - Güncelleme: 26 Haziran 2020 Cuma 6:25 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında söylediği sözler gerekçesiyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Yanardağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ölüm tehdidi aldığını belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. İncelemenin gerekçesi olarak Merdan Yanardağ’ın canlı yayında kullandığı ifadelere bağlandı.

TELE1’i ve Cumhuriyeti hedef alanların savunduğu 2. Abdülhamit kimdir?

Şahin, inceleme kararını duyurduğu paylaşımda, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.

RTÜK BAŞKANI BU KEZ BEKLEMEDİ DAVRANDI

Ülke TV’de ölüm tehditleri yağdıran Sevda Noyan hakkında 10 gün açıklama yapmak için bekleyen Şahin, Yanardağ’ için gece yarısı açıklama yaptı. Yanardağ’ın iktidara yakın çok sayıda gazete ve trol hesap tarafından hedef gösterilmesinin ardından RTÜK Başkanından açıklama gelmesi dikkat çekti.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Merdan Yanardağ, canlı yayında kullandığı Abdulhamid ile ilgili sözleri nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilmişti.

‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen din adamı Ahmet Mahmut Ünlü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Abdülhamîd Hân Hazretleri’ne “aşağılık” diyebilme gücünü nereden alıyor?! Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakâretten dolayı kendisini Allâh’ın adâletine havâle ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz!” ifadelerini kullanmıştı.

Yanardağ’ın incelemeye gerekçe gösterilen ifadeleri ise şu şekilde:

“1908’de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere…”

“DARBE Mİ YAPIYORSUNUZ?”

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Şahin’e sosyal medyadan yaptığı, “RTÜK Başkanı Ebunekir Şahin adlı şahıs, gece yarısı 03.00’de TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklıyor. Hayrola Sayın Şahin, darbe mi yapıyorsunuz, aceleniz nedir? Ülke TV için 10 gün beklediniz. Padişahlar eleştirilemez diye, bir yasa mı var? Siz mahkeme misiniz?” sözleriyle tepki gösterdi.

 

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM”

Sosyal medya hesabından ölüm tehdidi aldığını belirten kanalımız Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ açıklamasında, “Abdülhamit despotluğunu (rejimi) eleştirdiğim için Cübbeli Ahmet ve Yeni Şafak’ın hedef göstermesi üzerine alçakça, ahlaksızca küfürler ve ölüm tehditleri geliyor. RTÜK inceleme başlatıyor. Bu, Cumhuriyet’le hesaplaşma saldırısıdır. Boyun eğecek miyiz?” ifadelerine yer verdi.

 

CHP’DEN TEPKİ

Eski CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer sosyal medya hesabından yaptığı, “Ölüm listesi hazırlayanları bir hafta görmezden gelerek “büyütülecek bir konu değil” diyep, gece 02.13’teki Abdülhamit duyarlığı göz yaşartıcı…” paylaşımıyla tepki gösterdi.