Yandaş YeniAkit duyurdu… ‘AKP’de 20 il başkanı topun ağzında’

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 1:17 pm

Erdoğan’ın, “yerel seçim sürecinde başarısız olan, teşkilatla, milletvekilleriyle ters düşen ve özellile parti içi çekişmelere neden il başkanları” için ‘metal yorgunluğu adı altında yeni kıyıma hazırlandığı iddia edildi. Hedefteki isimler arasından “Babacan ve Davutoğlu’na yakın isimler” liste başı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından değişimin sinyalini bir kez daha, AKP Ankara İl Başkanlığının toplantısına telefonla bağlanarak vermişti.

“Performans düşüklüğü iddiası”

AKP’de değişim, ilçelerde 1 Ocak illerde ise 1 Haziran 2020’den itibaren olağan kongre süreci ile başlayacak. YeniAkit’in AKP’li kaynaklarından aldığı bilgilere göre; Beka meselesi üzerinden kampanya yürütülen geçtiğimiz seçim sonrasında performansı düşük olduğu iddia edilen, milletvekilleriyle ve teşkilatlarla ‘parlamenter sistem ve ekonomik gidişat ve Erdoğan’ konusunda ters düşen, parti içi çekişmelere sebep olduğu düşünülen; teşkilat üyeleri  ve yöneticilerle yol ayrımına gidilecek. Değişim sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle ilgili sınırlı kalmayacak. Kulislerde, en az 20 il başkanı ile yola devam edilmeyeceği konuşuluyor.

Babacan ve Davutoğlu’na yakın isimler gönderilecek

Bu kapsamda il ve ilçe başkanlarındaki değişimde yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan’a yakın isimlerle de yollar ayrılacak.

Her il için 3 aday ismi sunulacak

AKP  Teşkilat İşleri Bölge Koordinatörleri ile İl koordinatörleri illerde teşkilat dahil milletvekillerileriyle de gerekli görüşmeler yaparak en az her il için üç ismi il başkan adayı olarak belirleyecek. Her il için hazırlanan bu çalışma son olarak karar verici makam olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Kulislerde bu hamlenin yeni bir metal yorgunluğu iddiasıyla parti içerisindeki muhalif sesleri susturmaya yönelik adım olduğu iddiası da bulunuyor.