Yandaş yazardan Kılıçdaroğlu’na övgü dolu sözler: Dört dörtlük bir iş yaptı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2019 Cuma 3:22 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2019 Cuma 3:22 pm

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, “Öncelikle siyasi kariyerine adım attığı günden beri anbean takip ettiğim ve çoğu zamanda da politikalarını beğenmediğimden oldukça sert eleştirilerde bulunduğum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. Dört dörtlük bir iş yaptı Kemal Bey” ifadelerini kullandı.

Sevilay Yılman, bugünkü “İstanbul zaferinin nedeni sadece İmamoğlu değil!” başlıklı yazısında, “Başlatılan bu yolda sendelemeden, dikkatli ve hakikatli devam ederse eğer… CHP’yi iyi bir geleceğin beklediğinden eminim…” dedi.

İşte Yılman’ın yazısından ilgili bölüm:

Elbette ki CHP’nin İstanbul’daki zaferinde Ekrem İmamoğlu faktörü çok önemlidir.

Mutlaka hem iktidarın tüm olanakları arkasında olan hem de kamuoyunun yakından bildiği köklü ve güçlü bir isim olan Binali Yıldırım’a 806 bin fark atılmış olmasında onun bireysel duruşu, izlediği politika çok ama çok kritik rol oynamıştır.

Ancak ben bu zaferin tek sahibinin Ekrem İmamoğlu olduğuna inanmıyorum.

Kesinlikle muhalefetin yıllar sonra elde ettiği bu kazanımının arkasında dev bir orkestra var.

Enstrümanlarını hem heyecanla hem de büyük bir ustalıkla çalan bir müzisyenler ordusu var…

Ve evet… Kader hem kendisi hem partisi hem İstanbul için başka bir şey ördü ve İmamoğlu bu müzisyenlerin arasında farklı bir performans sergileyerek sadece ülkenin değil, dünyanın tanıdığı bir yıldıza dönüştü.

Ama ben yine de bu zaferin esas sahibinin o dev orkestranın şefi konumundaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemek istiyorum.

Öncelikle siyasi kariyerine adım attığı günden beri anbean takip ettiğim ve çoğu zamanda da politikalarını beğenmediğimden oldukça sert eleştirilerde bulunduğum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum.

Yalan yok! 31 Mart öncesi başlayan politikaları ve çizdiği yol haritası ile hepimizi şaşırttı.

Özellikle de İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin gibi dev metropollerde gösterdiği adaylar ile resmen nokta atışı yaptı Sayın Kılıçdaroğlu.

Ha şunu söyleyeyim bu arada…

Adayların büyük payı, katkısı var bu başarıda ama en büyük etkenin “zamanın ruhu” olduğunun da altını çizmeliyim.

Mutlaka Millet İttifakı ortaklarının ve onların adaylarının izledikleri politika, yol ve yöntem kamuoyunda etkili oldu ama Cumhur İttifakı o kadar kötü ve yanlış politika izledi ki…

Muhalefetin başarılı olmaması işten bile değildi.

Dolayısıyla bana göre Kılıçdaroğlu mevcut adayları göstermemiş olsaydı da…

Farklı isimler ile kamuoyunun önüne çıkmış olsaydı da…

Kanımca yine kazanırdı Millet İttifakı/CHP batıdaki şehirleri ama gerçek şu ki; “Bu nokta atışı isimlerle sonuç muazzam oldu!”

Özellikle İstanbul…

Dört dörtlük bir iş yaptı Kemal Bey.

Hatırlayın lütfen, Ekrem İmamoğlu’nun ismi ilk açıklandığındaki reaksiyonları…

Herkes birbirine; “Nerden çıktı bu isim?” diyordu…

İstanbul adayı olarak ısrarla Muharrem İnce’yi aday olarak görmek isteyen CHP’de bir kısım ayağa zıplamıştı; “Kim bu İmamoğlu?” diyerek.

Bu bir yana, Kılıçdaroğlu’nun; “Adayımız sen olacaksın Ekrem Bey!” dediğinde İmamoğlu’nun bile bu teklife ilkin ret verdiğini, kesinlikle istemediğini ancak Kemal Bey’in ısrarcı olması üzerine elmahkum kabul ettiğini de biliyoruz.

İstanbul’daki 23 Haziran sonuçları herkesi şoka sokan bir oranla sonlandığı için CHP’nin Ankara, Antalya, Adana, Mersin ve İzmir gibi dev metropollerde 31 Mart’ta elde ettiği başarılar konuşulmaz oldu ama hatırlatırım…

Hemen hepsinde açık ara farkla alındı başkanlıklar.

Özetle…

Ben başta İstanbul olmak üzere bu başarının arkasında özellikle Kılıçdaroğlu’nun aday belirlemedeki vizyonel yaklaşımının olduğunu düşünüyorum.

Umarım devam eder Kemal Bey bu bakış açısı ve strateji ile …

Gerçi son günlerde siyaseti artık bir akil adam olarak devam ettirmek istediği için ilk olağan kurultayda genel başkanlığı kendi isteği ile bırakacağını duyuyorum ama…

Olsun…

Bıraksa da bırakmasa da…

Zannımca bir yola girdi CHP…

Her ne olursa olsun… Kim ya da kimler partinin başında oturursa otursun…

Başlatılan bu yolda sendelemeden, dikkatli ve hakikatli devam ederse eğer…

CHP’yi iyi bir geleceğin beklediğinden eminim…