Yandaş Hikmet Genç’ten, Gülriz Sururi hakkında çirkin paylaşım

Yayın tarihi: 2 Ocak 2019 Çarşamba 5:40 am - Güncelleme: 2 Ocak 2019 Çarşamba 8:44 am

Usta sanatçı Gülriz Sururi 90 yaşında hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Gülriz Sururi,  vasiyeti gereği sessiz sedasız toprağa verildi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim usta sanatçının ardından taziye mesajı yayınladı. Bu mesajlardan biri de CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na aitti.

Ekrem İmamoğlu o paylaşımında, “Türk Tiyatrosu’nun duayen oyuncularından Gülriz Sururi’nin vefat haberini üzüntü ile aldım. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine ve tiyatro camiasına baş sağlığı dilerim” diye yazdı.

Yandaş Akşam gazetesinin yazarı Hikmet Genç ise İmamoğlu’nun paylaşımına Twitter’dan çirkin bir tepki verdi.

İmamoğlu’nun, Gülriz Sururi için “Allah’tan rahmet” dilemesini eleştiren Genç, “Allah’tan rahmet mi” ifadelerini paylaştı. Genç tweetinin sonuna da bir de emoji ekledi.

İşte o paylaşım:

Hikmet Genç’e sosyal medyada da tepki yağdı. Hikmet Genç’e Twitter’daki tepkilerden birkaçı şöyle:

“Sen rahmet dilersin gerisi Allah’a kalmış, Kuran’da bir ayet var (mizkale zerretin hayran yara ve mizkale zerretin şerren yara). Yani zerre kadar hayr yaparsan hayr şer yaparsan şer bulursun. Asıl anlamı zerre kadar şey seni cennetlik yapar, zerre kadar şeyde cehennemlik yapar.”

“Rahmet sadece bunların tekelinde . Öyle önüne gelen dileyemez”

“Hırsız olsaydı rahmet ,tecavüzcü olsaydı rahmet… Ama insan olduğu için dahada ötesi kadın gibi kadın olduğu için, dik durduğu için soytarılık yapmadığı için ve Türk kadınına en iyi örneklerden olduğu için rahmet yok… İnsan müsveddeleri… Sizin yüzünüzden müslümanlıktan soğuduk.”