AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etmesi tepki topladı.

Yandaşlığıyla tanınan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz CHP lideri Özgür Özel’i ziyaret etti. Karagöz ziyaretini sosyal medya hesabından şu notla duyurdu:

“Ankara’daki son durağım CHP lideri Sn. Özgür Özel oldu. Yine kibar ve samimi bir ev sahibiydi. Siyasette ortamı yumuşatacak adımların yenilerini planlıyor. Sadece görüşmek bağlamında değil, sahiplenmeyi de katıyor. Türk politikası adına umut verici gelişmeler doğrusu”

Karagöz’ün Özel’i ziyaret etmesi sosyal medyada tepki topladı. Karagöz’ün paylaşımın altına yüzlerce yorum gelirken gazetecilerden ve tanınmış isimlerden de tepkiler geldi.

Cübbeli Ahmet’in Özgür Özel anısı gündem oldu

 

FATİH ALTAYLI: KİM BU GÖRÜŞMEYİ AYARLADIYSA HAİN ODUR

Gazeteci Fatih Altaylı görüşmeyi Özel’in Karagöz’ü tanımadığını düşündüğünü söyleyerek eleştirdi. Altaylı şunları söyledi:

“Bu kişiyle CHP’nin Genel Başkanı’nın görüşmesi gerçekten manasız olmuş. Bu tiplerle görüşülmez. Ben şundan eminin; Özgür Özel bu kişinin kim olduğunu bilmiyor. Ancak Özgür Bey’e tavsiyem şudur. Sen ‘Baba’ filmini izledin mi? Ben çok izledim, kitabını da defalarca okudum. Kitapta baba, ailenin intikam planını yapar ölmeden önce. Kendisini vuran ve oğlunun ülkeyi terk etmesine sebep olan olaylarla ilgili olarak intikam planı yapar. Bu da şöyledir; baba öldüğü gün cenaze töreni sırasında tetikçiler tüm onları temizleyecektir. Fakat burada en güç olan, aile içindeki hainleri bulmaktır. Kim hain? Baba ölmeden önce der ki oğluna ‘Sana ben ölmeden önce bize düşman olan karşı aileden birisiyle haber yollayacaklar ve barış teklifinde bulunacaklar, uzlaşma teklifinde bulunacaklar. Sana o haberi getiren kimse hain odur’

Şimdi Özgür Özel’in de elinde çok güzel bir imkan var. Hain kim bulma imkanı? ‘Taha Hüseyin Karagöz’le görüşmeniz lazım’ diye onu kim genel merkeze getirdiyse, bu görüşmeyi kim ayarladıysa kim istediyse hain odur. Çünkü bu normal bir şey değil. Yani CHP lideri bunca gazeteci ve insan varken kalkıp da bu kişiyle görüştüyse… Ben Özel’in bu kişiyi tanıdığını hiç sanmıyorum. Adının ve varlığından da haberdar olduğunu sanmıyorum. Bilinmez çünkü. Kim bu görüşmeyi ayarladıysa Özel yanından o kişi uzaklaştırsın. Kimse bunu getiren, hain odur”

YILMAZ ÖZDİL: CUMHURİYET AK PARTİSİ

Görüşmeye en sert tepki gösteren isimlerden biri gazeteci Yılmaz Özdil oldu. Özdil sosyal medya hesabından Karagöz ile Özel’in fotoğrafını paylaşıp “Cumhuriyet Ak Partisi” notunu düştü.

Görüşmeye gelen tepkilerden bazıları şöyle: