Yandaş Selvi büyük resmi gördü! Sosyal medya ‘milli güvenlik’ sorunu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 10:19 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 10:20 am

Tükiye’deki orman yangınlarında AKP hükümetinin ‘yetersiz müdahalesi’ sosyal medyada tartışma konusu olurken, yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de bazı provokatif hesapların twitlerinden yola çıkarak sosyal medya sansürünü savundu. Selvi, “Bu iş artık ‘Milli Güvenlik’ sorununa dönüştü” ifadesini kullandı.

Selvi, “Milli güvenlik sorunu” başlığıyla kaleme aldığı yazısında sosyal medyayı hedef alarak, “Bu olay artık beşinci kol faaliyetlerinin boyutlarını aştı. Küresel bir özellik kazandı. Amaç Türkiye’nin içinde bir kaos ortamı oluşturmak. O nedenle her olayı istismar ediyorlar, Türkiye’yi ayağa kaldıracak sinir uçlarını seçip, onlara dokunuyorlar. Çok tehlikeli bir oyun oynuyorlar. Bunlar yabancı istihbarat servislerinin ve terör örgütlerinin desteği olmadan yürütülemez” dedi.

Selvi, “Konya’da iki komşu husumeti sonucunda 7 vatandaşımızın katledildiği bir olay yaşandı. Henüz vahşetin boyutu ortaya çıkmadan, henüz olayın neyden kaynaklandığı belli olmadan sosyal medyada “#KonyadaKürtlerKatlediliyor” hashtag’i üzerinden bir kampanya başlatıldı. “Konya’da katliamın yaşandığı evin önünden yükselen sesler: Burada bir tane Kürt kalmayacak!” haberleri servis edildi.” ifadelerini kullandı.

Selvi muhalefeti de hedef alarak, “Yabancı istihbarat servislerini, terör örgütlerini anlıyorum da demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan muhalefet partilerimiz bunlara niye alet olur? Mesele Erdoğan’a muhalefetse bunun demokratik kanalları var. Mesele Erdoğan’ı tasfiye etmekse seçim sandığı var. “Erdoğan’ı tasfiye edeceğiz” diye yabancı istihbarat servislerinin planlarına alet olunur mu? “Erdoğan nefreti” yüzünden ülke kaos ortamına sürüklenir mi?” dedi.