Yandaş Sabah’ın YSK haberinde 14 Mayıs detayı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 5:00 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 5:14 pm

Yandaş Sabah gazetesi, 2023 seçimlerinin olağan takvim olan 18 Haziran ve seçimin 14 Mayıs’a çekilmesine ilişkin iki ayrı hazırlık yapıldığını yazdı. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı hakkında yasal belirsizlikler devam ederken yandaş Sabah Gazetesi, olası seçim tarihlerini yazdı. Gazete olağan seçim tarihi olan 18 Haziran’da olması durumunda takvimin 24 Nisan’da başlayacağını ve adayların Mayıs’ta kesinleşeceğini dile getirdi.

AKP’nin sınavlar ve yaz tatili “nedeniyle” seçimin Mayıs’a çekilmesine sıcak baktığını yazan Sabah,  bu kararın TBMM’de 360 oyla veya AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisi ile öne çekilebileceğini yazdı.

Seçimlerin, 14 Mayıs’a çekilme ihtimali için hazırlıkların yapıldığını yazan Sabah, bu durumda takvimin 30 Mart’ta başlayıp aday gösterme süresinin 4 Nisan’da biteceğini ifade etti. 

CHP NİSAN’DAN SONRAKİ TARİHLERE KAPIYI KAPATTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın seçimi Mayıs’a taşıma isteğine olumsuz yanıt vereceklerini açıklamıştı. Öztrak, “Nisan başına kalmadan her erken seçime ‘Tamam’ deme kanaatimiz var. Ancak Nisan başından itibaren yapılacak seçim, erken seçim değil, siyaset mühendisliğidir” demişti.

ERDOĞAN’DAN “14 MAYIS” YORUMU: KARIŞTIRMA ŞİMDİ

Erdoğan, 5 Ekim’de partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere konuşmuştu. 14 Mayıs tarihin gündeme geldiğine dair soruya Erdoğan, “Karıştırma şimdi” yanıtını vermişti.

Erdoğan’dan ‘seçim 14 Mayıs’ta mı’ sorusuna yanıt: Karıştırma şimdi