Yandaş Sabah’ın İBB’yi karalama haberi elinde patladı! Tweeti sildiler

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 3:47 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 3:48 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, yandaş Sabah gazetesi tarafından servis edilen “İBB’den bir skandal daha! Tarihi camideki 259 yıllık güneş saatini boyadılar” haberiyle ilgili “Yapı, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyet ve sorumluluğunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uhdesinde” açıklamasını yaptı. Ongun, Sabah gazetesinin İBB’yi hedef gösterdiği yalan haberini daha sonra sildiğini belirterek, “Tweeti sildiğinize göre haberin doğrusunu da birazdan verirsiniz herhalde” diye tepki gösterdi.

İlk olarak Hürriyet gazetesinde Ömer Erbil’in imzasıyla yayınlanan ve çoğu internet haber sitesi tarafından alıntılanan ‘250 yıllık güneş saatine badana’ başlıklı haber, Sabah gazetesinde kendisine “İBB’den bir skandal daha! Tarihi camideki 259 yıllık güneş saatini boyadılar” şeklinde yer buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun ise söz konusu yapının Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyet ve sorumluluğunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uhdesinde olduğunu hatırlatarak, Sabah gazetesine çağrıda bulundu.

“TWİTİ SİLİDĞİNİZE GÖRE HABERİN DOĞRUSUNU VERİRSİNİZ HERHALDE”

Kişisel Twitter hesabında gazeteye tepki gösteren Murat Ongun, habere dair sosyal ağlardaki paylaşımların silindiğini belirterek “Tweeti sildiğinize göre haberin doğrusunu da birazdan verirsiniz herhalde?” dedi.

Google’da eski başlığa ait linke tıklandığında, Demirören Haber Ajansı’ndan (DHA) alınan ‘Tarihi camide 250 yıllık güneş saati boyandı! Vakıflar İstanbul Müdürlüğü harekete geçti’ başlıklı haber okurların karşısına çıkıyor.

 

Saat 12:24’te girilen ve son olarak 15:07’de güncellenen haberde şu ifadeler yer alıyor:

“2014 yılında restorasyona tabi tutulan

‘nin minaresindeki 250 yıllık güneş saatinin üstü badanayla boyandığı ortaya çıktı. Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, olayın sorumlularını aramak için çalışma başlattı.”