Yandaş yazardan tehlikeli provokasyon

Yayın tarihi: 5 Nisan 2020 Pazar 2:15 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2020 Pazar 9:01 pm

Yandaş Sabah yazarı Engin Ardıç, yeni tip koronavirüs salgının engellenmesi için pek çok ülkede uygulanan ve Türkiye’de de talep edilen sokağa çıkma yasağının iç savaş için istendiğini ileri sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, koronavirüs salgınına karşı önerilen ‘İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlaması’na yönelik gerçekleştirilen çarpıtmaları ‘provokasyon’ olarak değerlendirmiş ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu.

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, ‘sokağa çıkma yasağı‘ isteyenlerin hükümete tuzak kurmak istediğini iddia etti.

Ardıç, bugünkü köşe yazısında “Beklentileri, sokağa çıkma yasağı genelleştirilirse iktidarın nasıl olsa bunun altından kalkamayacağı varsayımına dayalı. Açlık başgösterince de bunun bir “sosyal patlamaya” dönüşüp iç savaşa doğru gitmesi…” iddiasında bulundu.

İBB’den Türkiye gazetesi yazarının provokasyonuna suç duyurusu

Engin Ardıç, “Aynı çakallar, şimdi de benzer bir tuzak kurmak istiyorlar.
İlle de “genel sokağa çıkma yasağı” diye tutturdular. Hükümet yemiyor.” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki bayram tatilleri birleştirilsin ve erkene alınsın, böylece sokağa çıkma yasağı daha kolay uygulanabilir” diyen zevzek bile var.

Ardıç, ölü sayısının artmasını bekleyenler olduğunu da iddia ederek, “Gün gelecek, bunların hesabı sorulacaktır. Birdenbire “yerel hükümetlerden” sözetmeye koyulan Amerikan ajanlarının da hesap verecekleri gibi.” diye yazdı.

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun benzer ifadeleri kullanan Türkiye gazetesi yazarı Fuat uğur hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.