Yandaş medyanın Şükrü Sözen oyunu, videoyla bozuldu

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 1:24 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 10:02 am

Ana akım medya tarafından Manavgat’taki orman yangınlarında yanmayan tek yerin Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in evi olduğu iddia edilmişti. Sözen, hakkında çıkan bu haberlere videolu yanıt verdi.

Türkiye’nin birçok il ve noktasında çıkan orman yangınlarından en çok etkilenen yerlerden birisi de Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Kalemler Mahallesi oldu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteler Manavgat’taki yangında yalnızca Şükrü Sözen’in evinin yanmadığı yönünde haberler yaptı. Havuz medyasında yer alan haberlerde Sözen’in, evini yangınlardan belediyenin araçlarını kullanarak koruduğu ve çevresini de bölge halkına temizlettiği iddia edilmişti.

Sözen, hakkında çıkan bu haberlere Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Sözen’in yayınladığı 10 dakikalık video, havuz medyasında çıkan bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını gösterdi. Videoda, Sözen’in komşuları habere ilişkin “Başkan burada olduğu sürece burayı da orayı da korur. Evler burada yanacak Şükrü başkan seyredecek öyle mi?” ifadelerini kullandılar. Sözen’in bunun bir karalama kampanyası olduğunu söyleyen bir başka komşusu “Yangından sonra biz buraya geldik, başkan sağ olsun su tankeriyle her yere yetişiyordu” dedi.

Sözen, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma ana akım medyaya ithafen “Gerçeği eğip bükemezsiniz” notunu düşürdü.