Yandaş medyanın “ÖTV indirimi” balonunu Nebati patlattı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:56 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:56 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yandaş medyanın servis ettiği akıllı telefonlar ve tabletlerden alınan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) kaldırılacağı iddialarını yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Gündemde böyle bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

Sosyal medyada ve bazı gazete ile haber sitelerinde cep telefonları ve tabletlerden alınacak ÖTV’nin kaldırılacağı haberleri üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacak” şeklinde haberler ile ilgili bilgi paylaşımı gereği duyulmuştur. Gündemde böyle bir çalışma bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

SABAH GAZETESİ TÜM DETAYLARI GEÇMİŞTİ

Sabah’ta yer alan habere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir defaya mahsus olmak üzere gençlere ÖTV’siz telefon ve tablet satışı yapılması için talimat verdi. Erdoğan’ın talimatı sonrası bakanlıklar vakit kaybetmeden çalışmaya koyuldu.

Haberin devamında şu bilgiler yer aldı:

“Bu kapsamda gençlere ÖTV’siz telefon ve tablet satışında istenen tek şart, alınan cihazların 3 yıl süreyle satılmaması olacak. Buna göre, gençler 30 bin liralık bir cep telefonu için ÖTV’den muaf olacak ve fiyatı 30 bin lira olan telefon için 15 bin lira ödeyecek. Ayrıca ÖTV matrahı 1.500 TL’yi aşmayan cep telefonlarından yüzde 25, 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40, 3 bin liranın üzerindeki telefonlardan alınan ÖTV oranı yüzde 50 olarak uygulanıyor.”

HABER DEĞİŞTİRİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin haberi yalanlaması sonrası yandaş Sabah gazetesi haberi “Vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğal gaz için talimat verildi” haberiyle değiştirdi.