Yandaş medyanın hedef aldığı kağıt toplayıcısı: İçki içmek suç mu gardaş?

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 1:18 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 6:30 pm

İstanbul Maltepe’de düzenlenen Milletin Sesi mitiginde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce vatandaşlar sahneye çıktı. Yaşadığı zorlukları anlatan kağıt toplayıcısı Nusret Güllü’nün yıllar önce içki içerken fotoğrafları servis edildi.  Güllü, fotoğraflara ilişkin olarak, “İçki içmek suç mu gardaş?” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe’de yüz binlerce insanın katıldığı Milletin Sesi mitingini düzenlendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu sahneye çıkmadan önce ekonomik kriz yüzünden bunalan vatandaşlar seslerini yüz binlere duyurdu. 

Kriz yüzünden yaşadığı zorlukları anlatan kağıt toplayıcısı Nusret Güllü ise yandaş medya tarafından hedef alındı. Güllü, söz konusu fotoğraflar için Odatv’den Masum Gök’e konuştu. Güllü fotoğrafların 7-8 yıl öncesine ait olduğunu söyleyerek “Oğlum o dönem Marmaris’te askerdi. Ben de onu ziyarete gittim. Ziyaretten sonra bir bara gittim. Yanımdaki hanımefendi barın barmeni. Orada benim davulcu olduğumu söyledim. O da benimle fotoğraf çektirmek istedi. O şekilde çekildik. Ben de havam olsun diye fotoğrafı Facebook’a koydum” dedi.

“İÇKİ İÇMEK SUÇ MU GARDAŞ”

“Sizin kağıt toplayıcısı olmadığınız, paranızı pavyonlarda harcadığınız iddia ediliyor” sorusuna Nusret Güllü şöyle cevap verdi:

“Ben mitingde de söyledim. Ben daha önce davulcuydum. Davul çaldığım dönem iyi de para kazanıyordum. O zaman alkol de alıyordum. İçki içmek suç mu gardaş? Daha sonra bizlere davul çaldırmadılar. Sonra kağıt toplayıcısı olduk onu da yaptırmamaya çalışıyorlar.”

MADDİ DURUMU İYİ DİYEN YANDAŞLARA: BENİMLE BİR GÜN GEÇİRSİNLER

“Bazı yayın organlarında sizin aslında maddi durumunuzun iyi olduğu ifade ediliyor. Bu iddiaya ne dersiniz” sorusuna Nusret Güllü, “Onu diyenler gelsinler benimle bir gün geçirsinler. Ben geceleri inşaatta bekçilik yapıyorum. Daha sonra öğleden sonra kağıda çıkıyorum. Günde 120 lira kazandığım parayla karnımızı doyuralım, içki mi içelim sen söyle kardeş” diye cevap verdi.

 

MELİH GÖKÇEK’E CEVAP VERDİ

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Niyazi Güllü’yü hedef gösterdi. Güllü, Gökçek’in hedef göstermesine ilişkin olarak Artı+ TV’ye konuştu.” Ben insan olarak bara gidip bir bira içemez miyim?” diyen Güllü’nün Gökçek’e cevabı şöyle:

“Sayın Melih Gökçek Bey, rica ederim İstanbul’a gelip misafirimiz ol. Bu gördüklerin pazar artıkları. Bunların iyilerini yiyip kötülerini atıyoruz. Davul zurna çalardım eskiden o zaman işlerimiz iyidi. Düğünlere gider gelirdik. Cumartesi pazar çalışınca çocuğumuz pazartesi kelle ve tavuk yerdi. Biz az şeylerden mutlu olan kişilerdik. Davul zurna çaldığım dönemlerdeki o fotoğrafımı çıkartmış. Ben insan olarak bara girip bir bira içemez miyim? Melih Gökçek bizim gibi gariban insanlar ile uğraşmasın.

CHP’den ‘Milletin Sesi’ mitingi… Kılıçdaroğlu: Az kaldı, haramilerin saltanatı yıkılıyor