Yandaş medyanın hedef aldığı Devrimci Gençlik Dernekleri’nden açıklama

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 3:16 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 3:17 pm

Cemevi provokasyonun ardından iktidara yakın medya saldırıyı Devrimci Gençlik Dernekleri’ne bağladı. İktidara yakın medyanın yaptığı haber ve fotoğrafların ardından Devrimci Gençlik Dernekleri’nden açıklama geldi.

Ankara’da Şah-ı Merdan Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne 30 Temmuz’da eş zamanlı saldırı düzenlendi.

SOYLU İŞARET ETTİ YANDAŞLAR YAYDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak cemevlerine yapılan provokasyonla ilgili, “eski Türkiye’nin ayak izlerine rastlandığını” iddia etti. Bu açıklamadan saatler sonra A.O.K isimli şüphelinin ve bu şahısla irtibatlı olduğu “değerlendirilen” Ç.C.B isimli şahsın İzmir’de, B.G. isimli şahsın Eskişehir-Ankara karayolunda seyir halinde olduğu araçtan gözaltına alındığını duyurduğu başka bir açıklama daha yaptı.

Süleyman Soylu’nun bu açıklamaları sonrası yandaş A Haber ve Yeni Şafak’ta saldırının Devrimci Gençlik Dernekleri’yle bağlantılı olduğunu iddia eden haberler yapıldı.

A Haber’in haberinde şu ifadeler yer aldı:

“A.O.K. ile Ç.C.B.’nin sık sık görüştükleri, Eskişehir’de evde buluştukları öğrenilirken Konak doğumlu Ç.C.B’nin geçmiş dönemlerde THKP-C Dev-Yol Devrimci Hareket terör örgütünün açık alan yapılanması Devrimci Gençlik Dernekleri faaliyetlerinden ilişik kayıtlarının bulunduğu belirlendi.”

Yeni Şafak’ın haberinde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüphelinin irtibatları araştırıldı. Yapılan incelemeler neticesinde saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen Ç.C.B., İzmir’de gözaltına alındı. Şüpheli, Ankara’da sorguya alınacak. Ç.C.B.’nin terör bağlantısı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, şüphelinin geçmiş dönemlerde THKP/C DEV-YOL Devrimci Hareket terör örgütünün açık alan yapılanması Devrimci Gençlik Derneklerinde faaliyette bulunduğu anlaşıldı.”

“ALÇAKÇA YALANLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

Yandaş medyanın hedef aldığı Devrimci Gençlik Dernekleri, “Alçakça yalanları boşa çıkaracağız” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Devrimci Gençlik Dernekleri, açıklamada yandaş medya haberlerinin tutarsızlık dolu olduğunu belirterek ‘saldırgan’ olduğu iddia edilen kişiler ile herhangi bir ilişkilerinin olmadığını dile getirdi.

Hedef alınmalarının sebebinin faillerinin hedef şaşırtma girişimi olduğunu söyleyen Devrimci Gençlik Dernekleri, “AKP iktidarına karşı büyüyen tepkiyi boşa çıkarmayı amaçlamaktadır” dedi.

Yandaş medyanın yalanların karşı hukuki süreç başlatacağını dile getiren Devrimci Gençlik Dernekleri, Alevilerin yüzyıllardır baskı görerek inançlarını yaşama özgürlüğünün engellendiğini ifade etti. Devrimci Gençlik Örgütleri, “Maraş’ta, Çorum’da, Malatya’da, Gazi Mahallesi’nde ve Sivas’ta; Alevilere yönelik gerçekleşen her saldırı egemen güçler tarafından organize edilmiş ve hayata geçirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Devrimci Gençlik Örgütleri’nin açıklaması şöyle:

“30 Temmuz günü Ankara’da 3 tanesi cemevi olmak üzere 6 ayrı Alevi kurumuna 45 dakika içerisinde, neredeyse eş zamanlı denilebilecek saldırılar düzenlendi. Saldırılardan sonra ise AKP medyası saldırıyı hiçbir delile dayanmadan derneğimizle ilişkilendirmeye çalışıyor.

Açıkça söylüyoruz: AKP medyasının yazdığı hikaye baştan aşağı yalandır, tutarsızlıklarla doludur ve ‘saldırgan’ olduğu iddia edilen bahse konu şahısların da derneğimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Polisin ve AKP medyasının ürettiği yalanlarla derneğimizi hedef alması bizzat saldırının faillerinin hedef şaşırtma girişimidir ve saldırının ardından kamuoyunda AKP iktidarına karşı büyüyen tepkiyi boşa çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu açıdan derneğimize yönelik yalanlara karşı hukuki süreç başlatacağımız bilinmelidir.

Maraş’ta, Çorum’da, Malatya’da, Gazi Mahallesi’nde ve Sivas’ta; Alevilere yönelik gerçekleşen her saldırı egemen güçler tarafından organize edilmiş ve hayata geçirilmiştir.

Biz bu yalanlarla ilk kez karşılaşmıyoruz. 1955 6-7 Eylül saldırıları sırasında Demokrat Parti iktidarı tarafından organize edilen çeteler Rumları hedef almış ancak saldırının ardından iktidar basınında çıkan ‘Komünistler yaptı’ haberlerinin ardından gerçek suçlular değil ilerici ve devrimci aydınlar tutuklanmıştı. Maraş ve Çorum katliamlarının ardından saldırılara karşı direnen devrimci güçler, Sivas Katliamı’nın arkasından Aziz Nesin, Gazi ve Ümraniye Katliamı’nın arkasından ise saldırılara karşı direnen mahalle halkı suçlu ilan edilmiş, 2011 yılında Balyoz kumpas davasında yargılanan korgeneral Ziya Güler’in THKP-C üyesi olduğu bile iddia edilmişti. Kirli tarihleri gösteriyor; suçlular da hedef şaşırtanlar da her zaman aynıdır.”

Cemevine yapılan provokasyona tepki! Saldırı aydınlatılmalı