Yandaş medya ve AKP’nin yeniçerileri TELE 1’i neden hedef gösterdi?

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 10:18 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 2:22 pm

Kanada, Türkiye’ye insansız hava aracı (İHA) ekipmanlarının bazılarının satışını askıya aldı. Dışişleri Bakanlığı Kanada’nın bu kararına tepki gösterdi. Yandaş Yeni Şafak ve AKP’nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç’ın deyimiyle “Ankara’yı parsel parsel satan” Melih Gökçek’in güdümündeki Beyaz TV ve spor.beyazgazete.com Kanada’nın ambargo kararından sonra tuhaf yalana dayalı bir yaklaşım ile TELE 1’i hedef gösterdi.

Bilindiği gibi Kanada hükümeti, Azerbaycan tarafından yayınlanan hava saldırıları görüntülerine dayanarak çatışmada kullanılan insansız hava araçlarının L3Harris Technologies şirketinin Kanada’daki birimi olan L3Harris Wescam tarafından üretildiğini tespit etmişti.

Kanada Dışişleri Bakanı Francois-Philippe Champagne, ihracat izinlerini askıya aldığını belirterek, “Kanada’nın güçlü ihracat kontrol rejimine uygun olarak ve devam eden çatışmalar nedeniyle, durumu daha ayrıntılı değerlendirmek için zaman tanımak amacıyla Türkiye’ye yönelik ihracat izinlerini askıya aldım.” demişti.

TÜRK DIŞİŞLERİ’NDEN YANIT

Dışişleri Bakanlığı “Kanada’nın bazı askeri ürünlerin ülkemize ihraç iznini askıya alması çifte standarttır” diyerek Kanada’ya tepki gösterdi.

YANDAŞ MEDYA TELE 1’İ HEDEF ALDI

Kanada Dışişleri Bakanı Francois-Philippe Champagne, “Türkiye’ye yönelik ihracat izinlerini askıya aldım” diye açıklama yapmıştı. Yandaş Yeni Şafak bu açıklama sonrası yaptığı haberle TELE 1’i hedef aldı.

GÖKÇEKLER DE TELE 1’E SALDIRDI

Ankara’yı Fethullahçı çeteye, Bülent Arınç’ın deyimiyle parsel parsel satan Melih Gökçek’in güdümündeki Beyaz TV ve Beyaz Gazete(spor.beyazgazete.com) ise Kanada’nın Türkiye’ye İHA ekipmanlarının bazılarının satışını askıya almasından sonra, bu durumu “Yerli ve milli biraz da Kanadalı” başlığıyla haber yapan TELE 1’e saldırdı. Üstelik iftira atarak ve yalan haber yaymaya kalkarak… Melih Gökçek’in oğlu, bilgisizliğiyle malum Osman Gökçek’in yönetimindeki Beyaz TV ve internet sitesi spor.beyazgazete.com adlı internet sitesi TELE 1 hakkında FETÖ’nün finansal destek sağladığı iftirasında bulundu…

Ellerinde hiçbir kanıt olmadan, itibar saldırısı yapan ve TELE 1’e bu iftirayı atan Osman Gökçek’in, FETÖ’yü bulmak istiyorsa önce kendi babasına bakması gerekiyor… Çünkü, babası Melih Gökçek’e, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 17/25 Aralık 2013’ten sonra açıkça FETÖ’nün basın yayın organlarına kaynak aktarımı yaptığı gerekçesiyle daha kısa süre önce suç duyurusunda bulunuldu.

Diğer taraftan, TELE 1 TV ve tele1.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Türkiye’de Fethullahçı Çeteyi ilk deşifre eden gazetecilerden biri olarak tanınıyor. Gazeteci Yanardağ, bu nedenle FETÖ’nün defalarca saldırısına uğramış, hakkında binlerce sayfa yayın yapılmış ve Ergenekon kumpasına dahil edilerek 10,5 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmış bir gazeteci.

Daha da önemlisi, FETÖ’den çok korktukları için AKP’ye yanaşan ve bu iftiraya katılan fitne bataklığındaki Nedim Şener gibi, “iktidarın yeniçerisi” olmaya gönüllü bazı kişilerden farklı olarak, hem AKP’ye hem de FETÖ’ye karşı mücadeleyi sürdüren bir gazeteci olarak, kamuoyunun önündeki bir isim olmayı sürdürüyor. Yanardağ’ın TELE 1’de yaptığı program reyting rekoru kırıyor, yazıları ve kitapları on binlerce kişi tarafından paylaşılıyor.

Hiç kuşkusuz TELE 1 avukatları bu iftiracı soytarıların yakasını bırakmayacak, hukuk, adalet ve tarih önünde hesaplaşacak…