Yandaş kapısına çevrilmişti: THY’nin hisseleri dibe çakıldı

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 10:53 am - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 11:32 am

Yandaş kapısına çevrilen THY’nin hisselerinde son bir yılda yüzde 23’lük değer kaybı yaşandığı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu bugünkü yazısında, 344 uçağı olan Türk Hava Yolları’nın (THY) 11 milyar dolar borcu olduğunu ve son bir senede borsada “yüzde 23” değer kaybettiğini yazdı.

THY’den yandaşlara kötü haber

Muratoğlu reklam giderlerinin de “şirket sırrı” olarak lanse edildiğini yazarken, “Soruyorsun, aldığın cevap klasik “reklam gideri” ödeneği! Belli ki reklamın bedava yolunu da bilmiyorlar! Daha önce apronda deve kestiklerinde yurtdışında bile haber olmuşlardı. Bu sefer gergedan boğazlasınlar apronda! Dünya duysun anında” sözleriyle tepki gösterdi.

Muratoğlu’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Ülke ekonomisini nasıl yönetiyorlarsa Türk Hava Yolları’nı da öyle yönetmeyi denediler, Varlık Fonu’na devrettiler. Beter ettiler! Eş, dost, yandaş hep beraber sırtına bindiler, ağır geldi, şirket havalanamadan piste çakıldı.

Hisseleri son bir yılda borsada “yüzde 23” değer kaybetti. Bugün 344 uçağı olan Türk Hava Yolları’nın piyasa değeri sadece 2 milyar 850 milyon dolar… Tabii 11 milyar dolar da borcu var!

Bırakın orta boyu, neredeyse küçük şirket değerinde… Fiyatı düştükçe düşmüş… Utanmasa KOBİ olacak! Kamu bankalarına ucuz kredi için baş vuracak.

Hani BİM marketleri var ya, THY’nin ederi neredeyse onun bile yarısı kadar! BİM’in piyasa değeri 5 milyar 30 milyon dolar!İnsanın aklına ister istemez Ortadoğu kabile devletleri gibi siyasi rüşvet için yapılan ticari anlaşmalar geliyor. Ülke borçtan kırılırken çok elzem mutabakatlara varılıyor!

Tabii bu paraları kimse cebinden ödemiyor. Yeni vergiler gelince hiç sıkma canını… Eee yedi düvele meydan okumak bedava mı? Tatlı tatlı sen ödüyorsun parasını!”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.