Yandaş kanal ATV’nin hedef gösterdiği Oya Ersoy isyan etti!

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 6:09 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 6:09 pm

Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamı protestosuna katıldığı için yandaş kanal atv tarafından hedefe gösterilen HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy,  “Memleketimizin bir karış toprağını, sermayenin rantına teslim etmeyecek, parsel parsel satmanıza izin vermeyeceğiz. Bu memleket bizim” diye belirtti.

Yandaş ATV haberden Kaz Dağları’ndaki katliama destek! Tek tek hedef aldılar

ATV ana haber yayınında Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamını protesto eden CHP’li, HDP’li vekilleri, ağaç katliamını haber yapan Cumhuriyet, Fox TV ve Sözcü’yü hedef gösterdi. Hedef gösterilen isimlerden biri olan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. TBMM Çevre Komisyonu üyesi de olan Ersoy açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Kaz Dağları’nda altın madeni projesi için gerçekleştirilen talana karşı, projenin ilk zamanlarından beri Çanakkale halkı ile birlikte doğamızı, suyumuzu, toprağımızı ranta teslim etmemek için bir mücadele vermekteyiz.

“Talan önlenemediği takdirde onarılamaz boyutlara ulaşacaktır”

Bizlerin mücadelesinin karşısında kural tanımayarak devam ettirdikleri proje ile Kaz Dağları’nda yaşanan talan önlenemediği takdirde onarılamaz boyutlara ulaşacaktır. Kazdağları’nda çıkarılacak olan altının kayaçlardan ayrıştırılmasında siyanür kullanılacak, kullanılan siyanür ve açığa çıkan diğer ağır metaller suyu, toprağı, havayı zehirleyecek, Kazdağları’nı ve yaşamı yok edecektir. Kaz Dağları’nda 5 Ağustos günü binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen Su ve Vicdan Yürüyüşü’nde yer almak; doğup büyüdüğüm topraklarda iktidar ve sermaye eliyle yapılan talanı tüm kamuoyu ile paylaşmak, halkın temsilcisi olarak benim temel sorumluluğumdur. Kaz Dağları’ndaki talanı görmeyen Turkuaz Grubu’na bağlı ATV ise 6 Ağustos günü yayınlanan ana haber bülteninde katliamı durdurmak için mücadele eden doğa savunucularını ve bu yürüyüşe katıldığım için şahsımı hedef göstermiş; oradaki doğa katliamını değil bizim bu katliamı protesto etmemizi haberleştirmiştir.

“Gezi direnişinden bu yana talan karşısında direnenleri provokatör ilan ediyorlar”

ATV’nin iktidarın yayın organı olma sürecini kamuoyu tüm ayrıntılarıyla bilmektedir. Ekonomik krizin derinleşmesi ile birlikte halkın yararını değil, sermayenin çıkarını düşünenler bugün talanın boyutlarını arttırmaktadır. Kaz Dağları’nda, Eskişehir’de, Hasankeyf’te, Çorum’da, Dersim’de ve İznik’te yaptıkları talana halkın müsade etmeyeceğini gördükçe çareyi her yere ve doğayı savunan herkese saldırmakta görüyorlar. Gezi direnişinden bu yana kentini, toprağını, suyunu savunanlardan korkuyor; sermayeyi ve kendi çıkarlarını korumak için neoliberal talan karşısında direnenleri provokatör ilan ediyorlar.

Biz bu ülkenin yurtseverleriyiz, kentlerin yağmalanmasının ve doğanın talanının karşısında gerçekleri söylemekten, memleketi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Memleketimizin bir karış toprağını, sermayenin rantına teslim etmeyecek, parsel parsel satmanıza izin vermeyeceğiz. Bu memleket bizim!”