Yandaş gazeteci Hüseyin Likoğlu: Suriyelilerin gitmesini istiyorum

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 12:36 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 12:36 pm

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesi istediğini ifade etti. Likoğlu, “AK Parti’lilerin yüzde 83’ü Suriyelilerin gitmesini istiyormuş. Ben de Suriyelilerin gitmesini istiyorum.” ifadesinde bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, son dönemde artan Suriyeli sığınmacılar tartışması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Ortak var, ortak var” başlıklı bir yazı kaleme alan Likoğlu, Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesi istediğini belirtti.

‘SURİYELİLERİN GİTMESİNİ İSTİYORUM’

“Türk halkının yüzde 81’i Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesini istiyormuş.

İlginç olan “Suriyeliler geri gitsin” diyenlerin siyasi eğilimine bakınca AK Parti’lilerin yüzde 83’ü Suriyelilerin gitmesini istiyormuş. Ben de Suriyelilerin gitmesini istiyorum, ama bazı faşistlerin isteği ile benim isteğim arasında dağlar kadar fark var.

Ben Suriyelilerin sadece Halep’e, İdlib’e dönmesini istemiyorum. Suriyeliler asıl Şam’a dönmeli hatta İsrail işgali altındaki Golan’a da gitmeli. İnşallah o günleri de göreceğiz. Tıpkı Medine’deki muhacirlerin Mekke’ye kendi evlerine döndükleri gibi…”