Yandaş gazete sokakta yürüyen çocuğu ‘dağa kaçırılma’ görüntüsü diye servis etti

Yayın tarihi: 11 Eylül 2019 Çarşamba 12:33 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba 6:53 pm

HDP il binası önünde oturan annelerin eylemi devam ederken yandaş Yeni Şafak gazetesi bir gencin sokakta yürüdüğü videoyu ‘dağa kaçırılma’ görüntüleri diye servis etti. HDP; eylem yapan annelere ilişkin yaptığı açıklamada Meclis’e çağrıda bulunarak, ortak bir heyet oluşturulmasını talep etmişti.

Yandaş gazete özel haber logosuyla paylaştığı görüntüleri “Yeni Şafak, Diyarbakır’da ‘evlat nöbetine’ katılan Fevziye Çetinkaya’nın dağa kaçırılma görüntülerine ulaştı” başlığıyla servis etti.

İki Eylül’den bu yana çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden ailelerin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binası önündeki eylemleri sürüyor. Ailelerle birlikte Anadolu Ajansı (AA) ve televizyon kanalları ATV, A Haber gibi yandaş yayın organları da her gün parti binası önünde bekliyor.

Çocuğunun dağa gönderildiğini iddia ederek oturma eylemi yapan Remziye Akkoyunlu’nun Bolu Hapishanesi’nde bulunan siyasi tutuklu oğlu Mecrun Akkoyunlu, intihar girişiminde bulunmuştu.

Çocuğunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP önünde eylemdeydi… Oğlu hapishanede intihara kalkıştı!

Oğlundan haber alamayan anne Akar’ın oğlu Mehmet Akar ise Diayarbakır’da kameraların karşısında geçip, zorla evlendirilmek istendiği için evden kaçtığını söylemişti.

Annesinin HDP binasında ‘dağa kaçırıldı’ diye eylem yaptığı genç, Diyarbakır’da çıktı

Öte yandan bina önünde bekleyen annelerden Ayten Elhamam da çocuğunun kaybolmasıyla ilgili şüphelendiği kimsenin olmadığını belirterek, ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programından bir sonuç alamayınca çok sayıda kameranın bulunduğu HDP binası önüne geldiğini söylemişti

HDP önünde eylem yapan Anne: Müge Anlı’nın programına başvurdum, sonuç alamayınca buraya geldim