Yandaş gazete ‘Erdoğan, Esad’la görüşebilir’ dedi, Kremlin açıklama yaptı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 5:40 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 5:40 pm

Yandaş Türkiye gazetesi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüşebileceğini yazdı. Kremlin Sözcüsü Peskov bir soru üzerine konuya ilişkin açıklama yaptı.

İktidara yakın Türkiye gazetesi, Tahran ve Soçi görüşmelerinde Suriye sahasına yansıyacak önemli kararlar alındığını, Türkiye’nin Rusya, İran ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la birlikte ülkenin doğusunda PKK’ya karşı müşterek harekât teklifinde bulunduğunu yazdı.

Yılmaz Bilgen imzalı haberde, Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme trafiğinde bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçildiği ve bir Körfez ülkesi ile Afrika’daki bir İslam ülkesinin arabuluculuk yaptığı belirtildi. Ancak Ankara’nın “henüz erken” değerlendirmesi yaptığı, Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydedildi.

Putin-Erdoğan zirvesinin ardından ortak bildiri

‘TÜRK VE SURİYE TARAFINA SORULMALI’

Söz konusu haber günlük basın toplantısında Rus gazeteciler tarafından Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov’a soruldu. Sputnik’in haberine göre, Erdoğan ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in Soçi’deki ikili görüşme sırasında bu konunun ele alınıp alınılmadığı sorusuna Peskov “Kısa bir süre önce Soçi’de yapılan görüşmede Suriye meseleleri istişare edildi. Ancak telefonla iki temasların olasılığı Türk veya Suriye tarafına sorulmalı” cevabını verdi.

Erdoğan KPSS skandalında muhalefeti suçladı: FETÖ’cü grup mu desek, altılı masa mı…

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Soçi’de bir araya geldiği Putin’in Suriye konusunda “Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur” önerisinde bulunduğunu söylemişti.