Yandaş Ersoy Dede’den Kemal Öztürk yorumu: Çarşı karışmak üzere!

Yayın tarihi: 20 Kasım 2019 Çarşamba 10:51 am - Güncelleme: 20 Kasım 2019 Çarşamba 10:53 am

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Kemal Öztürk’ün geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaları değerlendirdi ve “çarşı karışacak” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Basın Danışmanlığı görevini üstlenen Kemal Öztürk’ün döneme ilişkin açıklamaları bir anda medya dünyasını karıştırdı. Gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda “Bazı arkadaşlar gazete manşetlerini bana gönderiyordu. Uygun mudur diye soruyorlardı” ifadeleri yer alıyor.

Özellikle havuz medyasında yankılanan konuya ilişkin olarak bir değerlendirme de Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’den geldi. Ersoy Dede, o dönemde iş başında olanların Davutoğlu’cu medya olduğunu iddia ederek “Çarşı karışacak” dedi.

İşte o ifadeler:

Başkan Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde bir süre basın danışmanlığı yapan Kemal Öztürk’ten garip bir çıkış geldi, “Bugün bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, gazete manşetlerini bana gönderiyordu, ‘Uygun mudur’ diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” dedi.

Bazı gazeteler açık açık, “Biz hiçbir dönemde kimseye manşet onaylatmadık’ derken bazı gazete yöneticileri de “açıkla o isimleri” diyerek bu denklemde olmadıklarını duyurmaya gayret ettiler. Bugünkü hükumete yakın pek çok gazetenin yöneticisi de göreve, Kemal Öztürk başbakanlıktan ayrıldıktan sonra başladı zaten.

O halde Kemal Bey’in, içinde kendini de ihbar ederek, işaret ettiği isimler kim? Eğer Sayın Kemal Öztürk’ün kastettiği bugünkü Davutoğlu medyasıysa, çarşı karışmak üzere demektir, söylemedi demeyin…