Yandaş Cem Küçük’ten akaryakıt zamlarına tepki: İş rahatsız edici boyutlara geldi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:04 am - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:04 am

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, akaryakıt zamlarını eleştirdi. Küçük, yazısında “Şu an benzin 30 lira. Bu yazıyı okurken fiyatı 31 ya da 32 olabilir. Sürekli arttığı için hâliyle otobüs şirketleri sadece gidiş bileti veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Yandaş Gazeteci Cem Küçük, “Yerli kömür daha ucuz olduğu hâlde desteklenmiyor mu?” başlıklı yazısında akaryakıt zamlarını ve kömür maliyetini eleştirdi. Akaryakıt zamlarının rahatsız edici boyutlara ulaştığını kaleme alan Küçük’ün, “Benzin fiyatları bir yerde durmuyor. Gerçekten hem cep yakıyor hem de artık iş rahatsız edici boyutlara geldi.” ifadeleri dikkat çekti.

“BENZİN FİYATLARI CEP YAKIYOR”

Küçük’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şu an benzin 30 lira. Bu yazıyı okurken fiyatı 31 ya da 32 olabilir. Sürekli arttığı için hâliyle otobüs şirketleri sadece gidiş bileti veriyorlar.

Hem vatandaşlardan hem de otobüs firmalarından bu konuda hatırı sayılır şikâyet aldım. Benzin fiyatları bir yerde durmuyor. Gerçekten hem cep yakıyor hem de artık iş rahatsız edici boyutlara geldi.

“YERLİ KÖMÜR ÜRETİCİSİ CAN ÇEKİŞİYOR”

İktidara verdiği destek ile anılan Küçük, yazısında ayrıca Türkiye’nin kömür ithal etmesini de şu ifadelerle eleştirdi:

Bu arada Zonguldak malum kömürüyle de ünlü. Hâlâ şehrin önemli geçim kaynaklarından biri. Döviz kurları son bir yılda çok yükseldi. Ülkemizde kömür ithalatı da yapılıyor. İçeride üretim var. Ancak kendi ürettiğimiz kömür daha ucuz olmasına rağmen daha pahalı olan ithal kömürün tercih edildiği bilgisini aldım

Devletimiz ithal kömürü alınca yerli kömür üreticisi can çekişiyor. Hatta bazı kömür madenleri bu sebeple üretimini durdurdu. İthal kömür ucuz olsa bir yere kadar anlaşılır.

Akaryakıt zamları çaresiz bıraktı! Otobüs biletlerinde taksit dönemi