Yandaş Akit yazarı Süleyman Soylu’yu hedef aldı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 2:48 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 2:48 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Kenan Alpay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine köşesinden cevap verdi. Alpay, “Soylu’ya, “Katili doğru teşhis edemediniz mi?” sorusunu yöneltti.

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Suriye ve Irak’ı Amerika ve Avrupa’nın elinden kurtaracağız” şeklindeki sözlerine dikkat çekti.

Soylu: Savaşı biz mi çıkarttık?

Alpay, Soylu’ya, “Katili doğru teşhis edemediniz mi?” diye bir soru yöneltti.

Alpay’ın “Sayın Soylu, katili doğru teşhis edemediniz mi?” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İyilik Fuarı gibi hayırlı bir teşebbüse katılmış ve orada şu cümleleri kurmuş: “Allah şahidimiz olsun. Nasıl Doğu ve Güneydoğu’ya huzur getirmişsek Amerika ve Avrupa’nın elinden Suriye’yi de, Irak’ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz.”

Afganistan ve Irak’taki işgal, yıkım ve katliamların faili Amerika ve Avrupa ordularıydı, bu doğru. Fakat Suriye’yi Amerika ve Avrupa’nın değil Rusya ve İran’ın elinden kurtarıp huzur getirmemiz gerekiyor. “Katil Amerika/ NATO Afganistan’dan ve Irak’tan Defol!” sloganına paralel olarak “Katil Rusya, Katil İran Suriye’den Defolun!” şeklinde tahakkuk eder.

Amerika ve Avrupa, Suriye’nin kuzeyindeki dar bir koridorda PKK-PYD’yi tahkim etmeyenin mücadelesini verirken Rusya ve İran orduları Suriye’nin tamamında kan döküp can alıyor, şehirleri yıkıp ülkeyi ceset tarlasına dönüştürüyor. Katil meçhul değil, adını rahatça ve yüksek sesle telaffuz edelim! PKK ve Esed rejimi de PKK ve Esed rejiminin hamileri de birbirlerine müzahir, bize düşmanlar.”

Öte yandan ABD ve Avrupa 11 Eylül saldırısının ardından Irak’ı işgal etti. Ayrıca 2003 yılında iktidara yeni gelen AK Parti hızlı bir şekilde 1 Mart Irak Tezkeresini TBMM’den geçirmişti. Irak’a ilk bomba düştüğünde ise AK Parti iktidarı ABD’den 8.5 milyar dolar alarak kasasına koymuştu.