Yanardağ’dan RTÜK’e: Bu cezalardan elde edilen paraları nereye harcıyorsunuz?

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 10:06 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 10:11 pm

AKP iktidarının baskı ve sansür sopası haline gelen RTÜK, kesinleşmemiş borçları da dahil ederek TELE1’i 1 milyon 800 bin liralık borç çıkarttı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’in  haciz ve lisans satışı kumpasıyla karşı karşıya bırakıldığını söyleyerek RTÜK’ün bu cezalardan elde ettiği geliri nerelerde kullandığını açıkladı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında RTÜK’ün TELE1 kumpasını anlattı. RTÜK’ün TELE1’i, kesinleşmemiş cezaları da dahil ederek 1 milyon 800 bin liralık bir borçla karşı karşıya bıraktığını söyleyen Yanardağ, TELE1’in haciz ve lisans satış kumpasıyla karşı karşıya olduğunu anlattı.

Yanardağ, 18 Dakika programında RTÜK kestiği cezalardan elde ettiği paraları nerelerde harcıyor? diye sordu. Yanardağ RTÜK’ün 2 milyon 900 bin liraya yurtdışında medya okuryazarlığı çalıştayı düzenlediğini anlattı.

TELE1’e haciz ve satış operasyonu!

Yanardağ, RTÜK çalıştaylarının düzenlendiği ülkeleri açıkladı:

“Sırbistan Belgrad’da… Yani Türkiye’de şehir kalmadı. Kimi götürdüler kaç kişi gitti bilinmiyor. Oraya 649 bin 150 lira para harcamışlar. Bir tanesi Belçika Brüksel’de düzenlenmiş. Avusturya Viyana, Fas Kasabana… Çok merak ediyorum Sırpça mı yaptınız çalıştayı Niye Belgrad? Belgeleri nerede? Macaristan Budapeşte… O halde Macarca..”

“SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIDI”

RTÜK’ün çalıştay harcamalarının Sayıştay Raporlarına yansıdığını söyleyen Yanardağ, “O yüzden Sayıştay raporlarının yayınlanmasını yasakladılar. RTÜK usulsüz harcırah kullanmaktan dolayı rapor edilmiş Sayıştay tarafından.

“USULSÜZ HARCAMA YAPANLARIN EV VE ARABALI HACİZE ÇIKARTILDI MI?”

Mahkemenin, usulsüz yapılan harcamaların faiziyle birlikte ödenmesine karar verdiğini söyleyen Yanardağ, “Merak ediyorum Maliye Bakanlığı o sorumluların evi arabası için satış kararı çıkarttı mı?” diye sordu.