Yanardağ’dan Mehmet Barlas’a: Dikkat et, yaptığın bir darbe çağrısı!

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 10:37 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 3:31 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas’ın “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” şeklinde ifadeler içeren yazısını yorumladı. Barlas’a seslenen Yanardağ, “Jurnalci diyor CHP’ye. Jurnaller sizin, Abdülhamit geleneğinin, sizin soyunuzun bir davranış biçimidir” diye konuştu.

AKP’ye yakın Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas ‘Muhalefetin meşruiyet sorunu’ başlıklı yazısında CHP’nin kapatılabileceğini ve seçimlere katılmasının yasaklanabileceğini yazdı. TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında söz konusu yazıyı değerlendiren Gazeteci Merdan Yanardağ, “AKP’nin kaos planını ortaya koyan, AKP’nin nasıl bir Türkiye yaratmak istediğini somut olarak ifade eden bir yazı” ifadelerini kullanarak “Cumhuriyet devrimiyle, Kemalist devrimle, ulusal kurtuluş savaşından sonra sınır dışı edilenler senin soyundan gelenlerdir. Senin gibi laiklik ve cumhuriyet düşmanlarıdır. Dikkat et Mehmet Barlas, yaptığın bir darbe çağrısı” dedi.

Yanardağ, yazıda yer alan ‘HDP’nin meşru bir parti olup olamayacağı’ yönündeki ifadeleri ise şu şekilde eleştirdi:

“Kim takdir ediyor meşru olup olmadığını? Mehmet Barlas’ın kendisi ve AKP’liler. İslamcılar, yobazlar. Bunlar takdir edecekler. En başta da Mehmet Barlas”

 

Yanardağ’dan Mehmet Barlas’a: Dikkat et, yaptığın bir darbe çağrısı!