Yanardağ’dan kendisini hedef alan Gökçek’e yanıt: Soyun sana yakışmış, haydi başka kapıya…

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 8:50 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 9:10 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisini ‘II. Abdulhamid’e yönelik sözleri üzerinden hedef alan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘e sert yanıt verdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ‘II. Abdulhamid’e yönelik sözleri üzerinden hedef aldı.

Yanardağ, ’18 Dakika’ programında “Bu millet sizin ağababanız olan Sultan Abdülhamid’e boğun eğmedi ki size boyun eğsin. Necip Fazıl Kısakürek’in uydurduğu yalan üzerine kurulu naylon kahramanlardan oluşan bir tarihiniz var. Bizim tarihimiz gerçek kahramanlardan oluşuyor ama” ifadesini kullanmıştı.

Yanardağ’ın bu sözlerini videolu paylaşan Gökçek, “Merdan Yanardağ tamam bizim atamız Sultan Abdulhamid Han… Benim tarihim gerçek kahramanlardan oluşuyor diyorsun… Abdulhamid Han’ı indirmeye bir Yahudi, bir Ermeni, bir Rum vardı… Sen hangilerinin torunusun? Yiğitçe açıkla bakalım…” ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek’in komik anları: Beyaz TV kimin?

‘SOYUN SANA YAKIŞMIŞ…’

Yanardağ, Gökçek’in bu sözlerine “Merak ediyorsan söyleyeyim, ben Jöntürk geleneğine mensup bir devrimciyim” diye yanıt verdi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni, devamında şunları kaydetti:

“Yani senin Kıbrıs’ı ve Filistin’i satan, 1 milyon 600 bin kilometre toprak kaybeden, ülkeyi iflas ettiren, Namık ve Mustafa Kemal’leri zindana atan hanını alaşağı edenledeniz. Soyun sana yakışmış, soysuz! Düzeltiyorum, imparatorluğu parsel parsel zimmetine geçiren Abdülhamit soyundansın, doğru. Hadi başka kapıya…”

Melih Gökçek 20 bin lira tazminat ödeyecek