Yanardağ’dan İmralı’daki olası müzakere için Pervin Buldan’a tepki

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 11:04 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 11:04 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı ‘İmralı’ açıklamalarını değerlendirdi. Buldan’ın, ‘İmralı’da yürütülecek olası bir diyaloğu ‘şartlı olarak’ destekleyecekleri’ yönündeki sözlerine tepki gösteren Yanardağ, “Seçimlere beş kala İmralı’yla sürdürülecek bir müzakereyi destekleyeceklerini söylem ek HDP’ye oy veren kitlelerin iktidar karşısındaki kararlı muhalefetini kırmaya yol açar” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’a tepki gösteren Buldan, “Toplumsal barış için, demokratik çözüm için diyalog ve müzakereye dayalı yöntemin tek çözüm” olduğunu belirterek “Bu çerçevede İmralı’da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz. Ancak, bir taraftan mutlak tecriti uygulamaya devam edenlerin diğer taraftan İmralı’dan söz etmelerini samimi bulmadığımızı ifade etmek isterim” diye konuştu. Pervin Buldan’ın bu sözlerine TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci Merdan Yanardağ’dan tepki geldi. Söz konusu açıklamaların muhalefette önemli bir sorun ve gedik açabileceğinden bahseden Yanardağ, şunları söyledi:

“Pervin buldan diyor ki, İmralı’da yürütülecek diyalog görüşmelerini destekleriz. Kim arasında olacak bu görüşme? İktidar ve Öcalan arasında. Tecrit kaldırılırsa ve bir diyalog kurulursa bunu destekleyebileceklerini söylüyor. Seçimlere beş kala İmralı’yla sürdürülecek bir müzakereyi destekleyeceklerin söylemek HDP’ye oy veren kitlelerin iktidar karşısındaki kararlı muhalefetini kırmaya yol açar. Bu analizi derinleştirmek istemiyorum. Bunun önemli bir sorun, bir gedik açacağını muhalefet cephesinde belirtmek isterim.”

Pervin Buldan’dan Nurettin Nebati’ye: İyi bir bakan aslında

Merdan Yanardağ Abdülkadir Selvi’ye sert çıktı