Yanardağ’dan GENAR’a ‘özel anket’ yanıtı: Bunlar ikinci tur, birinci tur sonuçları nerede?

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 9:32 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 1:26 am

Merdan Yanardağ, ‘Saray’a özel anket’le gündeme getirdiği GENAR’ın sahibi İhsan Aktaş’ın yayınladığı ankete yanıt verdi. Yanardağ “Bunlar ikinci tur, bu araştırmanın birinci tur sonuçları nerede?” diye sordu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘Saray’a özel anket’le gündeme getirdiği GENAR Başkanı İhsan Aktaş’ın bugün yayınladığı ankete tepki gösterdi.

Yanardağ dün yayınlanan ’18 Dakika’ programında GENAR’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel bir araştırma yaptığını ve sonuçların Saray’da paniğe yol açtığını söylemişti. Yanardağ, ‘özel anket’in sonuçlarını “Yüzde 53 Kılıçdaroğlu, yüzde 42 Erdoğan, yüzde 5 diğer adaylara çıkmış” diye duyurmuştu.

GENAR Araştırma’nın sahibi İhsan Aktaş, Yanardağ’ın açıklaması üzerine Twitter hesabından mart ayındaki ‘Seçim ikinci tura kalırsa’ başlıklı anketi paylaştı. Ankette seçim ‘ikinci tura kalsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 52,3. Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun oyunun ise yüzde 47,7 seviyesinde’ olduğu belirtildi.

Yanardağ’dan Erdoğan için özel anket iddiası! ‘Sonuçları Saray’da panik yarattı’

‘BU ARAŞTIRMANIN BİRİNCİ TUR SONUÇLARI NEREDE?’

Yanardağ, Aktaş’ın bu anketine ’18 Dakika’da tepki göstererek “Sayın İhsan Aktaş yalan söylüyorsun. Şu yayınladığı sonuç bile senin yalanını ortaya koymaya yeterli. Bunlar ikinci tur, bu araştırmanın birinci tur sonuçları nerede?” diye yanıt verdi.

‘YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞALIM İHSAN AKTAŞ’

Yanardağ, Aktaş’ın “Bugün kiralık bir TV kanalı, pis bir yalan haber ortaya attı. Yargı önünde hesabını verirler. 25 yıllık kurumuz. Kamuoyuna açıkladığımız sonuçlar elimizde olan sonuçlardır. Yalan söylemek için dahi bize muhtaçlar” sözlerine de tepki gösterdi:

“Yargı önünde hesaplaşalım İhsan Aktaş. Saray’a verdiğin araştırmanın nasıl panik yarattığının tanıkları var. Onlar bizi arıyor. Saray’ın içinde bir çözülme olduğunu örtmeye çalışıyorsunuz. Olay bundan ibaret. Bu nasıl bir üslup; yok satılık, kiralık. Diliniz ne kadar çirkin. Çirkefleşmenin gereği yok. Terbiyeli olacaksınız. Tartışma üslubuna bağlı kalın, istediğiniz şekilde tartışalım. Koyduğunuz bu ikinci tur anketi var ya bizi doğruluyor, sizi değil. Bu tweet’iniz silip düzelterek tekrar attığınızı da biliyoruz. İstediğiniz yerde tartışmaya varız.”

Yanardağ, ayrıca Aktaş’tan yayınladığı anketin künyesini açıklamasını istedi.