Yanardağ: Türkiye gelenlerin çoğu cihatçı!

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 9:59 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe 10:10 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Suriyeli mültecilerin gönderileceği yönündeki açıklamalara yanıt verdi.

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Türkiye’deki mülteci sorunu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “1 milyon Suriyeli gönderilecek” sözlerine yorumladı.

“Hümanistiz ama salak değiliz” diyen Yanardağ, “Türkiye’ye gelenlerin önemli bir kısmının iç savaşta yer alan cihatçılar biliyoruz. SADAT benzeri bir örgütler üzerinden Türkiye taşındığını ve bir kaos ortamında da kullanılabileceğine dair de ciddi iddialar olduğunu da görüyoruz. Türkiye’de şeri bir rejim kurma operasyonunun sosyal tabanını genişletmek için izlenen bir politika var bunu ayıralım” dedi.

Süleyman Soylu’nun “1 Milyon Suriyeli gidecek ama önce iş insanları isyan edecek” sözlerine değinen Yanardağ, “Ayıptır. Ucuz iş gücü olarak kullanılıyorlar. Sigortasız, korumasız, güvencesiz. Asgari ücretin üçte birine kadar çalıştırıyorlar bu insanları vahşi bir emek sömürüsü var. Gerçek savaş mağdurları, çocuklar, kadınlar fuhuş çetelerinin eline düşüyor. Bu çetelerin önemli bir bölümü de Suriyeli.

SADAT gibi paramiliter örgütlerin organizasyonuyla Türkiye’ye getirildiği belirtilen yüz binlerce mültecinin de bu ülkeden demokratik bir biçimde gönderilmeleri gerekiyor.

Afgan mülteci kadınları taciz edip sosyal medyada paylaştı